Besparen op uw overlijdensrisicoverzekering

zak eurosDoor toenemende concurrentie en een sterke daling van de premies van overlijdensrisicoverzekeringen loont het vergelijken. Waarschijnlijk kunt u tientallen tot honderden euro´s per jaar besparen door uw overlijdensrisicoverzekering over te sluiten.

Door een verlaging van de kosten en met name door afschaffing van de in de overlijdensrisicoverzekering verwerkte provisies, hebben verzekeraars de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk kunnen verlagen. Het kan de moeite lonen om uw overlijdensrisicoverzekering te vergelijken met het huidige aanbod. U kunt in bepaalde gevallen de helft van de premie besparen bij een nieuwe verzekeraar.

Ondanks dat u ouder bent geworden sinds het afsluiten van de lopende overlijdensrisicoverzekering bent u waarschijnlijk goedkoper uit bij de nieuwe verzekeraar. Over de gehele looptijd gerekend kunt u een besparing realiseren van duizenden euro’s. U moet wel rekening houden met advies- en bemiddelingskosten. Bij sommige verzekeraars hebt u de mogelijkheid om de verzekering rechtstreeks af te sluiten tegen lage kosten.

Hoe moet u de overlijdensrisicoverzekering oversluiten?
U kunt de premie vergelijken door het verzekerde bedrag en de duur van de looptijd van de verzekering in uw huidige verzekering te hanteren bij het berekenen van de nieuwe premie. Doordat de overlijdensrisicoverzekering een eenvoudige verzekering is, zullen de voorwaarden van de verzekering niet of nauwelijks onderling verschillen. De Consumentenbond neemt in tegenstelling tot bepaalde andere vergelijkers alle verzekeraars in de vergelijking mee.

Zodra de nieuwe verzekeraar het afsluiten van de nieuwe verzekering heeft bevestigd, kunt u de oude (te dure) overlijdensrisicoverzekering schriftelijk beëindigen. In het geval de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld is aan uw hypothecaire schuld, moet u eerst de nieuwe verzekering laten koppelen voordat u de oude verzekering kunt beëindigen. In vergelijking met de nieuwe verzekeraar Brand New Day, vragen veel verzekeraars vaak nog steeds te hoge premies voor het verzekeren van het overlijdensrisico. Brand New Day zit vrijwel altijd bij de top drie van goedkoopste aanbieders. Het aanvraagproces loopt volledig digitaal. Tot €350.000 kunt u zelfs de gezondheidsverklaring volledig op de website invullen. Bij een hoger verzekerd bedrag of bij medische problemen worden er aanvullende vragen gesteld of verzocht om een medische keuring.

Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering kan veel goedkoper
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering flink goedkoper
Lees ook:Roker betaalt 64% meer premie
Lees ook:Goedkoopste autoverzekering kan de beste keuze zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.