Roker betaalt 64% meer premie

independerDe premie voor een overlijdensrisicoverzekering is sterk afhankelijk van de kans op overlijden van de verzekerde. Rokers hebben een grotere kans om vroegtijdig te overlijden, dus betalen ze meer premie. Het verschil bedraagt gemiddeld maar liefst 64%.

Independer heeft onderzocht hoeveel rokers meer betalen in vergelijking met niet-rokers. Verzekeraars maken het onderscheid uit commerciële overweging, maar ook op basis van statistisch gegevens. Rokers leven namelijk gemiddeld korter dan niet-rokers. Hierdoor is de kans groter dat een roker komt te overlijden vóór de einddatum van de verzekering in vergelijking met een niet-roker. Het verschil blijkt vooral groot te zijn bij verzekerden tot 35 jaar. In deze categorie verzekerden betaalt een roker in bepaalde gevallen twee keer zoveel premie.

De laatste jaren zijn de premies voor de overlijdensrisicoverzekeringen fors gedaald. Dit wordt enerzijds veroorzaakt door toenemende concurrentie en anderzijds door het provisieverbod dat sinds 1 januari 2013 geldt. Daarnaast speelt ook mee dat wij gemiddeld steeds ouder worden. Op het internet kunt u eenvoudig een berekening maken om te bepalen in hoeverre u nu teveel betaalt voor uw overlijdensrisicoverzekering.

Indien u jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, kan het in bepaalde gevallen uit om een nieuwe polis af te sluiten. Ondanks de gestegen leeftijd sinds het afsluiten van de verzekering is de kans groot dat u nu goedkoper kunt verzekeren. Bij het oversluiten moet u de oude verzekering pas laten beëindigen nadat de nieuwe verzekering medische geaccepteerd is door de verzekeraar.

Lees ook:Lagere premie overlijdensrisicoverzekering door te stoppen met roken
Lees ook:Rokersvoordeel bij lijfrente-uitkeringen
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering flink goedkoper
Lees ook:Premie overlijdensrisicoverzekering afhankelijk van postcode
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.