Overlijdensrisicoverzekering kan veel goedkoper

biljet2De afgelopen jaren zijn de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk verlaagd. Door een lagere kostenstructuur en doordat wij gemiddeld langer leven, zijn de premies verlaagd. Toenemende concurrentie zal de premie nog verder verlagen.


Indien u in de afgelopen tien jaren een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, betaalt u nu waarschijnlijk teveel aan premie. Ondanks dat uw leeftijd is gestegen, kan het verstandig zijn om uw polis te vergelijken met het huidige aanbod. U moet er wel rekening mee houden dat de advieskosten van de bemiddelaar separaat afgerekend moeten worden. Bij Brand New Day hebt u de mogelijkheid om de verzekering rechtstreeks af te sluiten bij de verzekeraar.

Is het verstandig om de overlijdensrisicoverzekering over te sluiten?
Een overlijdensrisicoverzekering is vaak gekoppeld aan een hypothecaire lening. In dat geval is het in bepaalde gevallen mogelijk om een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af te sluiten ter vervanging van de lopende polis. U moet in ieder geval de medewerking van de hypotheekbank hebben. U moet de oude overlijdensrisicoverzekering pas opzeggen nadat de nieuwe definitief geaccepteerd is door de nieuwe verzekeraar. In hoeverre het verstandig is om over te stappen naar een nieuwe verzekering, zal sterk afhankelijk zijn van de omvang van de besparing die u kunt realiseren.

Goedkoopste verzekering is de beste
Een autopolis moet u naast de premie ook vergelijken op voorwaarden. Verschillen in voorwaarden spelen voor de overlijdensrisicoverzekering nauwelijks een rol. Het is een eenvoudige verzekering waaruit een bedrag uitgekeerd gaat worden na overlijden. De hoogte van de premie is bepalend.

Brand New Day biedt laagste premie
Onlangs is Brand New Day een verzekeraar geworden. Na de pensioenmarkt gaan ze nu als prijsvechter ook een alternatief bieden voor de overlijdensrisicoverzekering bij de traditionele verzekeraars. Door lagere kosten kunnen zij scherpe premies bieden. Volgens Moneyview is Brand New Day in 56% van de vergelijkingen de goedkoopste verzekeraar. Ook in de overige gevallen zit Brand New Day bijna altijd bij de top drie van goedkoopste aanbieders. Op de website van de verzekeraar kunt u eenvoudig de premie vergelijken met uw lopende overlijdensrisicoverzekering.

Lees ook:Besparen op uw overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Kan uw overlijdensrisicoverzekering goedkoper?
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering flink goedkoper
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Goedkoopste autoverzekering kan de beste keuze zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.