Kritische klanten betalen minder voor de zorgverzekering

euro'sVoor de Vastelastenbond heb ik een artikel geschreven over het besparen op de zorgpolis. Op 1 januari kunt u weer overstappen. Vergelijk uw premie om na te gaan hoeveel u kunt besparen.

Alle zorgverzekeraars hebben nu de premies bekend gemaakt voor het verzekeringsjaar 2014. De premies voor de basisverzekering zijn sterk verlaagd. U kunt nog meer besparen door uw zorgverzekerng te vergelijken. Hierbij is het verstandig om niet alleen te letten op de premie voor de basisverzekering. Veel verzekeraars hebben de premies voor de aanvullende verzekeringen namelijk verhoogd en de dekking beperkt.

Hoeveel kunt u besparen op de zorgpolis?
Alleen al op de basisverzekering kunt u op jaarbasis honderden euro’s besparen. Let wel goed op het eigen risico. Er zijn verzekeraars die adverteren met zeer scherpe premies, maar dit zijn premies met een verhoogd eigen risico van €500 (totaal €860 eigen risico). Een tweede manier om te besparen is door kritisch te kijken naar de huidige dekking in de zorgpolis. Hebt u de aanvullende dekkingen echt nodig? Kunt u overstappen naar een goedkopere aanvullende verzekering?

U moet de oude zorgverzekering opzeggen vóór 1 januari. De nieuwe verzekeraar kan zorgen voor de beëindiging van de bestaande zorgpolis. De nieuwe zorgpolis gaat in per 1 januari 2014 en de oude loopt t/m 31 december. U bent dus ook niet tijdelijk dubbel verzekerd.

Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont
Lees ook:Besparen op één van de duurste verzekeringen – de zorgverzekering
Lees ook:Overstappen naar een andere zorgverzekeraar
Lees ook:Wat je moet weten over de zorgverzekering
Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.