Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

De zorgpremies zijn weer bekend. De zorgverzekeraars hebben hun premies weer verhoogd. De aanvullende verzekeringen zijn in vergelijking met de basisverzekering nog harder gestegen. Een goed moment om over te stappen.

Alle verzekeraars hebben hun zorgpremies verhoogd, maar u kunt nog flink besparen op de maandelijkse lasten. De goedkoopste verzekering (basisverzekering) kost € 92,50 per maand en de duurste zorgverzekering kost € 112,50 per maand.

De basisverzekering biedt bij alle verzekeraars dezelfde dekking, dus kan er geen verschil bestaan in wat er wel of niet binnen de dekking valt. Naast de premie voor de basisverzekering, moet u ook de premie voor de aanvullende dekking met elkaar vergelijken. Dit is lastiger doordat alle verzekeraars van elkaar afwijkende aanvullende dekkingen bieden.

De drie goedkoopste verzekeraars zijn:
ZEKUR (Univé) € 92,50
Kiemer € 95,79
FBTO € 96,75

Bron: Mistermoney.nl

Lees ook:Goedkoopste zorgverzekeringen 2011
Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont
Lees ook:Kritische klanten betalen minder voor de zorgverzekering
Lees ook:De beste bespaartips voor 2013? Vergelijk nog in 2012
Lees ook:Premie zorgverzekering per 2015 omhoog

3 reacties op “Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

  1. Joop

    Een premieverschil van €20 per maand tussen de duurste en de goedkoopste. Lijkt mij toch dat niemand bij die duurste verzekeraar blijft.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Zorgverzekering vergelijken 2012

    Inderdaad vreemd dat er zulke grote verschillen zijn tussen de premies. Persoonlijk zou ik dan toch voor FBTO gaan aangezien deze ook een goede dekking heeft.
    Succes met je blog!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fred Wijma

    Des te belangrijker worden nu de aanvullende verzekeringen, vooral voor mensen met regelmatige gezondheidsklachten. In mijn geval is dan juist FBTO niet aan te bevelen, omdat die mij veel minder te bieden heeft dan mijn huidige verzekering.

    Het is niet altijd één op één te zeggen welke verzekering het goedkoopst is. Een goede verzekering kiezen betekent dat je voor maatwerk gaat, en dan kan het heel goed zijn dat duurkoop op de duur goedkoop is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.