WA-verzekering – Wie verhaalt de schade op de tegenpartij?

Indien u WA/casco verzekerd bent, zorgt uw verzekeraar voor het verhalen van de schade die aan uw auto is aangericht. In het geval u WA of WA beperkt casco verzekerd bent, moet u zelf de schade verhalen op de veroorzaker van de schade. Door 112schade.nl in te schakelen kunt u gratis uw schade laten verhalen. De schadeveroorzaker betaalt de rekening voor de verhaalservice.

Het verhalen van autoschade op een veroorzaker van de schade is een lastige kwestie voor iemand die niet bekend is met de verhaalprocedure. Wat zijn uw rechten en waar kunt u uw recht halen? Verzekeraars adviseren vaak om aanvullende op de WA of de WA beperkt casco een rechtsbijstandsverzekering of een verhaalsbijstandverzekering af te sluiten. Het kan nog goedkoper, leg de kosten van het verhalen gewoon bij de veroorzaker neer en besteed het uit.

De service blijkt nog een stapje verder te gaan dan alleen het verhalen bij 112schade.nl. Het is zelfs mogelijk om het schadebedrag voorgeschoten te krijgen, zodat u de auto alvast kunt laten repareren.

In de toekomst kunt de kosten van een rechtsbijstand- of verhaalsbijstandverzekering besparen. De besparing is toch al gauw een paar tientjes per jaar.

Lees ook:Auto uitlenen? U blijft verantwoordelijk
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?
Lees ook:Independer biedt extra uitgebreide WA autoverzekering aan
Lees ook:Besparen op de autoverzekering – kies de juiste dekking
Lees ook:Besparen op uw autoverzekering, kan dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.