Besparen op uw autoverzekering, kan dat?

Euro Belt Tightening - euro financial crisisVerzekeringen zijn niet hobby nummer 1 voor de meeste mensen. Eén keer afsluiten, en daarna denken we er liever niet meer aan. De maandelijkse premie wordt automatisch afgeschreven, het zal wel goed zijn. Voor de zorgpolis is er al wat veranderd: veel mensen vergelijken in november/december de premies van verschillende verzekeraars om zo de goedkoopste verzekering te vinden. Waarom doen we dat eigenlijk niet vaker, bijvoorbeeld voor onze autopolis?

Auto verzekeren is verplicht
Heeft u een auto, dan bent u verplicht om de auto te verzekeren. De aanschaf van een nieuwe auto is een mooi moment om autoverzekeringen te vergelijken. Een WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering is verplicht, maar u kunt ook voor een WA+ beperkt casco of WA+ casco verzekering afsluiten. Koopt u een nieuwe auto, dan is een WA+casco (All risk) verzekering vaak aan te raden. Is uw auto al een paar jaar oud of schaft u een tweedehands exemplaar aan, dan kunt u geld besparen door de verzekering om te zetten naar WA of WA+ beperkt casco.

Premie afhankelijk van verschillende factoren
Autoverzekeraars berekenen de premie aan de hand van allerlei factoren. Allereerst is het type auto natuurlijk belangrijk. Hoe oud is uw auto, wat voor model is het en soms kan zelfs de kleur van de auto bepalend zijn voor de premie. Daarnaast zijn de kenmerken van de verzekeringsnemer van belang voor de hoogte van de premie. Uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren en uw woonplaats wegen allemaal mee voor de verzekeraar.

Uw leeftijd kunt u niet veranderen, maar u kunt natuurlijk wel zo min mogelijk schade veroorzaken. Dat bespaart u 2x geld: de schade hoeft u niet te vergoeden én u bouwt schadevrije jaren op waardoor u minder premie betaalt. Heeft u toch schade, bijvoorbeeld een sterretje in uw voorruit? Dan is het vaak verstandig om gebruik te maken van de schade herstelbedrijven die aangesloten zijn bij uw autoverzekeraar. U betaalt dan geen of minder eigen risico en dat scheelt natuurlijk in de kosten!

Lees ook:Besparen op de autoverzekering – kies de juiste dekking
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?
Lees ook:Korting op de autoverzekering omdat de auto jarig is – Onzin natuurlijk?
Lees ook:De juiste dekking voor uw auto
Lees ook:Independer biedt extra uitgebreide WA autoverzekering aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.