MoneYou verlaagt spaarrente beperkt

Daar kon je natuurlijk ook weer op wachten. Onlangs verlaagde NIBC Direct de rente op de internetspaarrekening, waardoor MoneYou aan kop van het lijstje van direct opvraagbare spaarrekeningen zonder voorwaarden kwam te staan. De verlaging is beperkt, naar dezelfde 4% als die NIBC Direct ook hanteert. Daarmee staat Anadolubank opeens weer aan kop met 4,15%. Tenminste, als je het hebt over spaarrekeningen helemaal zonder voorwaarden. Want er zijn inmiddels zoveel verschillende spaarproducten met allemaal hun eigen kenmerken, dat het zonde is om alleen maar naar ‘vrij opvraagbaar zonder voorwaarden’ te kijken.

Een spaarrekening met standaard opnamekosten, zoals die van DSB Bank, daar zou ik nooit voor kiezen. Een rekening waarbij je een minimum bedrag per maand moet sparen daarentegen is best een overweging. Als je toch een bepaald bedrag per maand apart wilt zetten – wat natuurlijk heel verstandig is – waaorm zou je daarvan geen automatische incasso naar zo’n spaarrekening willen maken? De OHRA Maandspaarrekening is er zo één. Een hoge rente (4,6%), vrij opvraagbaar, maar wel dat vaste maandbedrag. Tussen €50 en €250. Dat is dan weer jammer – waarom zo’n laag maximum? Als ze daar nou een eenmalige extra storting bij zouden toestaan… dan zou het interessant worden. Zoals de ASN Ideaal spaarrekening. Ook zo’n systeem met een vaste maandelijkse inleg via automatische incasso. Maar dan met een eenmalige extra storting van € 10.000 per persoon. De rente is daar 4,25%. Tenminste, nu nog… want dat is natuurlijk maar afwachten.

Lees ook:Geldbedrijf centraal: The Economy Bank (TEB : hoge spaarrente!)
Lees ook:Wie laat z’n geld nog bij Credit Europe?
Lees ook:Spaarrente NIBC Direct omlaag; Credit Europe nog niet
Lees ook:Spaarrente stort in
Lees ook:Met z’n drieën op één

2 reacties op “MoneYou verlaagt spaarrente beperkt

  1. Fred

    Ook daar kon je natuurlijk op wachten Anneke, kreeg ook van de Anadolubank door dat ze de rente verlagen van 4.15% naar 3.80%, ingaande vandaag de 26e.
    Blijf ik nou zitten of niet? ik denk dat ik van de eenmalige mogelijkheid bij ASN-Bank om een extra storting te doen op mijn Ideaal-rekening (Maandrekening) maar gebruik zal gaan maken.
    Dan heb ik voor zo lang het duurt tenminste nog 4.25%.
    Dus de ASN-Bank is volgens mijn gegevens nu weer eens op nummer 1, voor wat betreft de vrij opneembare spaarrekeningen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred

      Sorry Anneke had even over de Ohra maandrekening in je artikel heen gelezen, zij zijn op dit moment nummer 1.
      En inderdaad zoals je al schrijft zonder de mogelijkheid om een extra storting te doen, helaas….!
      Heb juist j.l. Zondag een rekening geopend bij Ohra, het wachten is nu op de verificatie incasso van €. 1.00 voor ik mijn rekeningnummer tegemoet kan zien.
      Hopelijk blijft het nu eens even rustig op het rente front.
      Heb inmiddels echt bij alle banken een rekening waarvan een gedeelte op 0.00 staat, Ohra was nog een mogelijkheid, en misschien komt er dan eind van het jaar nog Leaseplan bij.
      Het ter beschikking hebben van veel rekeningen is toch wel een must tegenwoordig, dit om snel te kunnen schuiven van de eeen naar de ander.
      Maar gelukkig kunnen we tegenwoordig tot een ton gegarandeerd wegzetten per bankinstelling.
      Reden om al die rekeningen te openen was indertijd de garantie-limiet van het garantie stelsel.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.