Anadolubank met stip op 1

Dat is slim van Anadolubank. Ze bleken al bereid een heel aardige rente op spaargeld te vergoeden, maar hielden daarbij een paar bijzondere voorwaarden aan. Het lastige daarvan was niet zozeer dat klanten zo’n enorm bezwaar hadden tegen die voorwaarden, maar dat ze daardoor in vergelijkingen van spaarrekeningen niet meegenomen werden bij de spaarrekeningen zonder voorwaarden. Ongetwijfeld is dat de reden waarom ze per vandaag een wijziging hebben doorgevoerd.

De bijzondere voorwaarden zijn afgeschaft, waardoor ze nu wel onder de ‘direct opvraagbare spaarrekeningen zonder voorwaarden’ worden geschaard. De rente hebben ze verlaagd van 4,95% naar 4,55%, een fractie boven MoneYou en NIBC Direct met 4,5%. En Credit Europe, maar die prijst zich morgen toch uit de markt.

Voor mij is Anadolubank vooralsnog echter geen optie. Je kunt je rekening inmiddels dan wel bekijken via internet, maar van echt internetbankieren is er nog geen sprake. Overboeken moet je schriftelijk of telefonisch doen. Dan vind ik dan dus weer niet handig. Het zou wel een overweging kunnen zijn als het renteverschil met MoneYou meer dan 0,05% zou zijn…

Lees ook:Er ís nog een spaarrekening met 4,95% rente…
Lees ook:Credit Europe verlaat koppositie
Lees ook:Spaarrente NIBC Direct omlaag; Credit Europe nog niet
Lees ook:MoneYou verlaagt spaarrente beperkt
Lees ook:Spaarrente daalt met bloedvaart

2 reacties op “Anadolubank met stip op 1

  1. Paul

    Heb vanmiddag net een email van Anadolubank aan de vaste spaarders ontvangen. Daarin kondigen ze een rente-verlaging per 16.04.2009 voor hun deposito’s aan. Als voorbeeld, voor een 1 jarig deposito gaat de huidige rente van 5.00% omlaag naar 4.55%…geven hun koppositie toch wel erg gemakkelijk op. Heb per 15.05.2009 vrijkomend 95K – ga gewoon naar de AT BANK die nog steeds een mooie 5.10% voor 1 jaar geven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.