Wie laat z’n geld nog bij Credit Europe?

Credit Europe is zichzelf wel heel erg uit de markt aan het prijzen. Bij de laatste renteverlaging, drie weken geleden, vond ik al dat de rente op de spaarrekeningen daar wel erg hard naar beneden ging. Voor nieuwe relaties kwam die uit op 3,5%. Maar wat denk je? Per gisteren is de rente op de Top Interestrekening nog verder gedaald. Nieuwe klanten krijgen nog maar 2,5% rente, bestaande relaties proberen ze zoet te houden met 2,85%. Ook de depositorentes zijn verlaagd: voor meer dan 4% rente moet je jouw geld minimaal 3 jaar vastzetten. Daarmee heeft Credit Europe de status van prijsvechter op de spaarmarkt wel opgegeven lijkt me. En ik vraag me werkelijk af wie er nog geld aanhoudt op deze rekening en waarom je dat zou doen…

Je kunt immers ook voor 4,25% terecht bij MoneYou of NIBC Direct. Of bijvoorbeeld bij ASN Bank, als je voor duurzaam wilt gaan. Aan het ASN Ideaalsparen hangen wel wat haken en ogen, zoals een automatische storting per maand van minimaal € 50 en maximaal € 500. Meer storten kan niet, behalve een eenmalige extra €10.000. Wel volledig vrij opneembaar… ik neig er wel naar er in ieder geval een rekening te openen. Ook wel zo handig nu ik mijn betaalrekening ook bij ASN Bank heb.

Lees ook:Credit Europe verlaat koppositie
Lees ook:Credit Europe doet mee met Icesave en NIBC Direct
Lees ook:Spaarrente NIBC Direct omlaag; Credit Europe nog niet
Lees ook:Credit Europe vliegt omlaag
Lees ook:Credit Europe daalt nog verder…

7 reacties op “Wie laat z’n geld nog bij Credit Europe?

  1. Luuk Aalders

    Voorlopig heb ik nog een leuk bedragje uitstaan op een deposito bij Credit Europe tegen 5.7% rente :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Jaaa dat heb je goed gedaan! Maar vrij opvraagbaar geld zou ik er nu toch wel weghalen geloof ik…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Luuk

        Aangezien een deposito is gekoppeld aan een spaarrekening heb ik die daar natuurlijk ook, alleen staat daar een minimaal bedragje op. Het word natuurlijk wel steeds moeilijker, een bank als de ATbank, waar ik ook een rekening heb, heeft de rente ook al behoorlijk verlaagt, net als alle andere banken trouwens. En om nu elke maand weer een andere rekening te openen en je geld te verplaatsten is ook niet echt handig. Voorlopig laat ik het dus nog maar even staan.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Fred

          Ja Luuk, als iedereen er zo over denkt kunnen de banken straffeloos omlaag gaan.
          Wij hebben ook enkele deposito’s bij de CE-Bank, die blijven natuurlijk staan, maar ons beider Top Interest rekeningen zijn ogenblikkelijk naar een
          €. 00.00 saldo terug gebracht.
          Zo ook bij de AT-Bank, en diverse andere banken.
          In de loop der jaren hebbben wij bij bijna alle banken wel een spaarrekening geopend, veel staan er nu op een €. 00.00 saldo.
          Verder houden wij alleen een positief saldo op de hoogst rentende rekeningen, is absoluut niet lastig om te doen met de mogelijkheden die het internet ons biedt.
          Lijkt me als beloning naar de andere banken toe die nog wel een redelijke rentevergoeding geven ook terecht.
          Een motivering om een scherpe rente vergoeding te bieden blijft uit, als iedereen ondanks enorme rente verlagingen maar blijft zitten waar hij zit.
          Overigens is de gang van zaken bij de CE bank nieuw, daar zij altijd sinds hun start tot de Top behoorden, misschien heeft de arrogantie van de macht daar toegeslagen, dus hoogste tijd om daarop te reageren door de spaarders.
          Zeker nu overal het vakantiegeld weer geparkeerd moet gaan worden.

            /   Beantwoorden  / 
  2. Luuk

    Heb net eens de rente’s bij Money You bekeken en hun depositorente is pas echt een lachertje; 2.5 % voor 1 jaar vast! Terwijl hun spaarrente 4.25% is!
    Toch maar even een spaarrekening geopend. Want ergens heeft Fred wel gelijk, natuurlijk!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Luuk

    Ik kom nog even terug op het onderwerp Want ik kreeg vandaag bericht dat ook Money You haar rente heeft verlaagt. Daarmee wordt eigenlijk bevestigd wat ik al eerder schreef, nl. of het wel zinvol is elke keer een nieuwe rekening te openen als een bank zijn rente heeft verlaagt, want binnen een paar dagen volgen de verlagingen zich bij andere banken. Op deze manier zou theoretisch je geld elke maand van bank kunnen veranderen terwijl aan het eind van het jaar al die verplaatsingen een minimaal rendement hebben opgeleverd. En om nog even terug te komen op de opmerking van Fred over het straffeloos verlagen van de rente door banken; alleen als echt iedereen per direct na een renteverlaging zijn geld bij een bank weg haalt zou dat effect kunnen hebben, ik denk nl. niet dat bijv. Credit Europa zwaar gebukt zal gaan als ik mijn € 10.000,00 daar weghaal als ik dan de enige ben!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Ja, het blijft lastig wat je moet doen bij renteverlagingen. Bij een verlaging van de hoogste is de kans immers groot dan anderen volgen. Credit Europe behoort nu echter gewoon echt niet meer tot de scherpste aanbieders. Ook na de verlaging heb je bij MoneYou nog steeds 4% terwijl Credit Europe daar meer dan een procent onder zit. Anderhalf zelfs voor nieuwe relaties.

      En natuurlijk is het waar dat een actie van alleen jouw persoontje niet veel zoden aan de dijk zal zetten. Als iedereen zo denkt kan een bank inderdaad straffeloos hele lage rentes gaan geven. Denk maar aan de structurele verlagingen van de Postbank. Mensen gingen toch niet weg, dus waarom niet?

      Maar ik denk dat een prijsvechter als Credit Europe er een stuk meer last van zal hebben. Mensen zijn daar naartoe gekomen met hun spaargeld voor de hoge rente en zijn denk ik ook zo weer weg bij de huidige marktverhoudingen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.