Vóór 67 jaar met deeltijdpensioen

HAARLEM-PRODUCTIE-EUROIn de toekomst kunnen wij pas met 67 jaar met pensioen. Volgens een artikel in het Nederlands Dagblad verwachten pensioenverzekeraars een groeiende belangstelling om de laatste jaren minder te gaan werken in een deeltijdpensioen.

Het is mogelijk om de pensioenopbouw bij de werkgever gedeeltelijk te gebruiken om de laatste jaren van uw werkzame periode het iets rustiger aan te doen. Dit kan door het pensioen per pensioengerechtigde leeftijd iets te verlagen en een gedeelte uit te laten keren, zodat u een paar dagen per week minder kunt gaan werken. U blijft in het arbeidsproces, maar u gaat iets minder werken.

Deeltijdpensioen is de toekomst
Tot op heden werd hier nauwelijks gebruik van gemaakt, maar dit zal waarschijnlijk in de toekomst anders worden. De pensionerende generatie van dit moment kan vaak nog gebruik maken van VUT-regelingen, maar ik de toekomst ligt dat anders. Het deeltijdpensioen gaat wel ten koste van de pensioenuitkering vanaf pensioengerechtigde leeftijd. Aegon komt per 1 januari 2010 met een deeltijdpensioenregeling. Werknemers kunnen hierdoor eenvoudig berekenen wat de financiële gevolgen zijn van het minder gaan werken vanaf een bepaalde leeftijd.

Lees ook:Deeltijdpensioen, lijkt het je wat?
Lees ook:AOW op 67, pensioen op 65?
Lees ook:Minder AOW met een inwonend kind
Lees ook:Pensioenleeftijd omhoog
Lees ook:Liever nu geld uitgeven dan verdiepen in pensioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.