Minder AOW met een inwonend kind

Er zijn plannen om te besparen op de basis voorzieningen. Eerder is al uitgesproken dat er mogelijk maatregelen komt tegen mensen met een bijstandsuitkering, waarvan een inwonend kind een inkomen heeft. Nu willen ze AOW-ers met inwonende meerderjarige kinderen gaan korten.

Iedere Nederlander heeft recht op een AOW uitkering vanaf pensioengerechtigde leeftijd. Op dit moment krijgt een alleenstaande 70 procent van het minimumloon, en bij een echtpaar ontvangt iedere gepensioneerde 50 procent van het minimumloon. In het geval u als alleenstaande een kind hebt tot 18 jaar. Ontvangt u 90 procent van het minimumloon.

Minister Kamp heeft nu voorgesteld om maatregelen te nemen tegen ouderen met een volwassen inwonend kind in huis. Het voorstel is om te gaan korten op deze alleenstaande ouderen.

De laatste maanden zijn de pijlen van de overheid gericht op de onderkant van de samenleving. De mensen die nu al van weinig moeten rondkomen zijn de klos.

Iedereen weet dat er bezuinigd moet worden, maar ze moeten de groepen mensen die het al zwaar hebben voor een groot deel proberen te ontzien. Niet alle AOW-ers hebben namelijk een aanvullend pensioen naast de AOW.

Lees ook:Minimumloon afschaffen?
Lees ook:De helft van de Nederlanders heeft financiële voornemens
Lees ook:Kinderen draaien op voor schulden ouders
Lees ook:Laag BTW tarief afschaffen
Lees ook:Strengere regels voor hypotheken

3 reacties op “Minder AOW met een inwonend kind

  1. Jurgen

    Schandalig. Je hebt er als het ware tenslotte voor betaald…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ronald

    Het krijgen van een AOW is als het ware een dankbetuiging van de maatschappij, voor je bijdrage aan de samenleving. Nu mag je gaan genieten en uitrusten. Wanneer deze maatregel doorgang vindt, laat je als samenleving zien dat je ondankbaar bent en als pensioengerechtigde wordt ervaren als nutteloze balast en afgedankt dient te worden. Zucht

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    Minder AOW bij inwonend kind 2014? Bedankt Minister Kamp, je moest en zou je zin doordrijven. Het plan dat al sinds 2011 mislukte, wordt nu ieders strot door geduwd!

    Kamp: een man die de armoede vergroot in Nederland.

    Ik hoop dat zijn ouders trots op hem zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.