Deeltijdpensioen, lijkt het je wat?

Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Dat je – als je 65 bent – eigenlijk nog helemaal niet alleen maar thuis wilt zitten. Er zijn ook inmiddels de nodige 65-plussers die nog aan het werk zijn, en uitzendbureau’s voor ouderen. Natuurlijk: angst voor vergrijzing en onbetaalbare AOW zorgt ervoor dat de politiek aan alle kanten naar oplossingen zoekt. Met nu de term Deeltijdpensioen.

Dat kun je negatief opvatten: tot 65 jaar werken is lang zát! Maar als het nou niet verplicht zou zijn? Gewoon een paar daagjes blijven werken, doen wat je leuk vindt en onder de mensen zijn? En ondertussen wel gewoon AOW ontvangen en meer pensioen overhouden omdat je er in het begin minder van opgebruikt?

Het ligt er natuurlijk ook sterk aan met welke instelling je aan het werk bent. Ben je aan het bikkelen tot je eindelijk mag stoppen met werken, dan zal dit plan je niet aanlokkelijk in de oren klinken. Maar werk je met veel plezier en hoef je niet zo nodig te stoppen… dan is het misschien wel iets! Wat jij?

Lees ook:AOW op 67, pensioen op 65?
Lees ook:Eerder stoppen met werken? Had je gedroomd!
Lees ook:Vóór 67 jaar met deeltijdpensioen
Lees ook:Red jij het financieel alleen?
Lees ook:Liever naar de tandarts dan praten over pensioen?

0 reacties op “Deeltijdpensioen, lijkt het je wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.