De dood en het geld

Overlijden geeft veel verdriet - zorg dat er financieel geen problemen ontstaan!DELA heeft een onderzoek gedaan waaruit meerdere conclusies zijn getrokken. Allereerst schijnen de meeste Nederlanders te denken dat het overlijden van hun partner financieel geen consequenties zal hebben. Of zelfs een vooruitgang in inkomen te verwachten. Ook blijkt een kwart van ons het verschil niet te weten tussen een gewone overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering. En tot slot is het in veel huishoudens zo dat maar één van beide partners op de hoogte is van de financiën. Dat is niet zo handig als net die ene komt te overlijden.

Het is allemaal ongetwijfeld ontzettend waar. En hoe vaak er ook over geschreven wordt, de meeste mensen laten het toch zoals het is. Denken vast wel even: “ja…. het zou wel goed zijn om me daar eens in te verdiepen…” en daar blijft het vervolgens bij.

Ik schrijf wel vaker iets over dit onderwerp en heb niet de illusie dat ik daarmee iets verander. Toch doe ik het, want elke persoon die erdoor aan de slag gaat met de financiën na overlijden is er één. Het kan zo’n ellende opleveren als je het niet goed geregeld hebt!

Lees ook:Gezellig naar de Erfenisbeurs
Lees ook:AdvieSoap deel 16: Niet leuk maar wel belangrijk
Lees ook:Laat je niet oplichten!
Lees ook:Bespaartip: check bespaarblogs
Lees ook:Financiële nono’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.