Gezellig naar de Erfenisbeurs

Overlijden geeft veel verdriet - zorg dat er financieel geen problemen ontstaan!Zoek je nog een leuk uitje voor morgen? Ga dan gezellig naar de Erfenisbeurs! Die wordt op zaterdag 11 oktober gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. En het is helemaal geen gek idee, al doe ik misschien wat flauw. Er zijn genoeg gezinnen waarin enorme ruzies ontstaan door de nalatenschap van pa en ma. Ook gezinnen waarin je dat absoluut niet had verwacht.

Daarom is het goed om over je erfenis na te denken. Dat kun je doen door bij een dure notaris te gaan zitten, en daar zul je ook heen moeten voor een testament. Maar dat kun je ook voorbereiden door zelf informatie te verzamelen over wat verstandig en handig is om te regelen. En waar mogelijk te besparen op de te betalen successierechten na overlijden.

De beurs is er natuurlijk niet alleen voor degenen die het nodige na te laten hebben. Ook mensen die executeur-testamentair zijn of zullen worden kunnen veel hebben aan de verkrijgbare informatie.

Al met al: een serieuze aangelegenheid natuurlijk maar zeker niet verkeerd om je eens goed in te verdiepen. Al is het alleen al om een aanknopingspunt te hebben om je wensen en plannen in je gezin te bespreken.

Lees ook:Hand op de knip in december
Lees ook:Maakt het sociaal leenstelsel het studeren minder toegankelijk?
Lees ook:AdvieSoap deel 16: Niet leuk maar wel belangrijk
Lees ook:Huiseigenaren zijn vaak onderverzekerd
Lees ook:Geen geld voor een warme maaltijd

Eén reactie op “Gezellig naar de Erfenisbeurs

  1. oldenbeuving

    Eindelijk particulier initiatief om bevroren spaartegoeden weer opeisbaar te maken

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.