AdvieSoap deel 16: Niet leuk maar wel belangrijk

Gratis boekje "Als ik er niet meer ben..."Wat gebeurt er met de financiële situatie van het gezin dat je achterlaat als jij komt te overlijden? Niet leuk om over na te denken, maar wél heel belangrijk. Je wilt toch niet dat je partner (en/of kinderen) naast hun verdriet om jou ook nog een financieel probleem hebben? Als ik met mensen naar hun hypotheek kijk stel ik dat je beter een hele ruime overlijdensrisicodekking kunt afsluiten dan een te krappe.

Het blijkt dat mensen het lastig vinden om hun financiële situatie goed op een rij te zetten. In de ideaal situatie maakt iedereen een compleet financieel plan of laat er één maken. Waarin de hele financiële toekomst bekeken wordt, of er nu sprake is van pensionering, eerder stoppen met werken, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Wil je het minder ingewikkeld maar wel de financiële gevolgen van overlijden goed bekijken, dan is het gratis boekje "Als ik er niet meer ben…" van Interpolis een aardig hulpmiddel. Het gaat niet alleen over de overlijdensrisicoverzekering, maar ook over testamenten en uitvaartwensen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat ook niet uitgebreid beschreven heb voor mijn lief. Terwijl ik wel vaak denk dat ik het eigenlijk zou moeten doen.

Iedereen kan het boekje aanvragen, of je nu wel of niet verzekerd bent bij Interpolis. Natuurlijk zit je dan wel in het adressenbestand voor verdere mailings.

Lees ook:De dood en het geld
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Interpolis
Lees ook:Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten tegen lage kosten
Lees ook:Advies Interpolis – Let op de kosten van de zorg!
Lees ook:Huiseigenaren zijn vaak onderverzekerd

Eén reactie op “AdvieSoap deel 16: Niet leuk maar wel belangrijk

  1. Roetman & Van Gulik Financieel Adviseurs - uitvaartverzekering

    U kunt veel betere beslissingen nemen als u ook echt ziet wat de gevolgen zijn van overlijden op het netto besteedbare gezinsinkomen van de achterblijvende partner (hierbij wordt rekening gehouden met onder andere: pensioen, hypotheek, vaste lasten, uw woning, enz.). Het verzekerde bedrag op de polis van een overlijdensrisicoverzekering zegt veel minder dan: bij uw overlijden houdt uw partner 600,- euro netto maand over om vrij te besteden nadat alle vaste lasten en kosten van levensonderhoud is betaald.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.