Advies Interpolis – Let op de kosten van de zorg!

De verzekeraar Interpolis roept volgens het AD consumenten op om te sparen in plaats van het afsluiten van dure aanvullende verzekeringen of de tandartsverzekering.

Volgens Interpolis moeten consumenten kritischer kijken naar de noodzaak van aanvullende verzekeringen naast de basisverzekering. Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit blijkt dat 88 procent van de verzekerden een aanvullende verzekering heeft. De verzekerden weten niet of deze aanvulling echt noodzakelijk is naast de basisverzekering. Het jaar 2013 wordt een financieel zwaar jaar, dit is het moment om de overbodige aanvullende dekkingen te beeindigen.

Interpolis geeft aan dat ze consumenten bewust willen maken van besparingen die ze zelf door kunnen voeren. Eigenlijk moet de verzekeraar nog een stapje verder gaan in hun advies. Een goed aanvullend advies is namelijk om ook de maandelijkse premie van de basisverzekering goed met elkaar te vergelijken.

Interpolis is één van de duurdere zorgverzekeraars. De premie over 2013 is op dit moment nog niet bekend, maar over 2012 vroegen ze een premie van € 1.317,00, terwijl er diverse zorgverzekeraars zijn die een premie vragen onder de € 1.200,00 per jaar.

Goed advies van Interpolis!! Mijn aanvullend advies is: Vergelijk ook de premie van de basisverzekering.

Lees ook:Overstappen naar een andere zorgverzekeraar
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Interpolis
Lees ook:Zorgverzekeringen weer duurder
Lees ook:Geldt er een acceptatieplicht voor de zorgverzekering?
Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.