Zorgverzekering – 1,4 miljoen Nederlanders willen overstappen

independerUit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Independer blijkt dat een recordaantal aan verzekerden wil overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Per 1 januari 2014 is het weer mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen.

Door de economische crisis zijn consumenten massaal op zoek naar manieren om te bezuinigen. Op dit moment heeft 11,6% van de verzekerden het voornemen om over te stappen naar een andere verzekeraar. In oktober 2012 heeft 8,7% van de verzekerden aangegeven de intentie te hebben om over te stappen. Vooral mensen tussen de 25 en 44 jaar geven aan over te willen stappen, namelijk bijna 17%. Ook steeds meer 65-plussers zijn eerder bereid om de vertrouwde verzekeraar in te ruilen voor een andere. Bijna 6% van deze groep zegt te overwegen om te switchen. In 2012 was dat nog minder dan 1%.

Tevredenheid is de voornaamste reden om niet over te stappen. Van de mensen die niet overstappen zegt 57% tevreden te zijn over de huidige dekking en 49% is tevreden over de hoogte van de premie van hun huidige zorgpolis. Goede service is ook een veelgenoemde reden om te blijven zitten.

Vorig jaar zijn er 1,2 miljoen Nederlanders overgestapt. Independer verwacht op basis van bovenstaande gegevens dat er dit jaar 1,4 miljoen mensen gaan overstappen. Niet iedereen die de intentie heeft om over te stappen gaat de stap ook daadwerkelijk zetten.

Consumenten zijn in vergelijking met een paar jaren geleden meer gaan letten op de uitgaven. Vorig jaar zagen wij al dat er kritischer werd gekeken naar aanvullende verzekeringen. Ook een extra vrijwillige eigen risico was een populaire manier om de premie van de basisverzekering te drukken. Ook dit jaar is het weer belangrijk om kritisch naar uw zorgpolis te kijken. De onderlinge premieverschillen voor de verzekering zullen namelijk weer groot zijn.

Lees ook:1,4 miljoen verzekerden kiezen voor een andere zorgverzekeraar
Lees ook:Onduidelijkheden over de zorgverzekering zorgt voor minder overstappers
Lees ook:Nu geld besparen door een andere zorgverzekering af te sluiten
Lees ook:Zorgverzekering – Half miljoen mensen gaan nog wisselen
Lees ook:Minder overstappers naar een andere zorgverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.