1,4 miljoen verzekerden kiezen voor een andere zorgverzekeraar

five hundred euro banknote. Isolated on white backgroundVolgens Zorgwijzer.nl stijgt het aantal overstappers per 1 januari 2016 naar 8,4 procent. Meestal blijft het aantal hangen rond de 6 procent. Per 2016 zouden 1,4 miljoen Nederlanders willen overstappen. Ruim 14 procent van de verzekerden twijfelt nog.

Zorgwijzer.nl heeft dit onderzocht onder 1.143 respondenten. Van de twijfelaars zal het grootste deel (77,3 procent) waarschijnlijk niet overstappen. In hoeverre deze voorspelling ook gaat kloppen, zal voor een deel afhangen van de premiestijging van de zorgverzekeraars waar de premie nog niet van bekend is.

Premie DSW stijgt met 3,75 euro per maand
Zoals gebruikelijk is de zorgverzekeraar DSW de eerste die de premie voor volgend jaar bekend heeft gemaakt. De premie voor de basisverzekering stijgt van 95 euro naar 98,75 euro. Deze premiestijging zegt echter niets over het beleid van de grote zorgverzekeraars. Zij laten de hoogte van de premie namelijk niet afhangen van de kleine DSW. De grote verzekeraars zullen waarschijnlijk wel goed op elkaar gaan letten. Zij willen namelijk voorkomen dat verzekerden gaan overstappen naar de concurrentie door de premieverschillen.

Trouwe verzekerden stappen niet over voor een paar euro’s
Veel verzekerden blijven bij dezelfde verzekeraar. Zij stappen niet over omdat ze tevreden zijn met de huidige verzekeraar, of omdat zij vrezen voor “ gedoe”. Het overstappen is relatief eenvoudig en zeker aan te raden indien je nu bij een te dure verzekeraar zit. Het overstapsysteem tussen de zorgverzekeraars werkt goed. Niet overstappen uit angst is dus zeker niet nodig.

Lees ook:Premie zorgverzekering 2013 fors hoger
Lees ook:Advies Interpolis – Let op de kosten van de zorg!
Lees ook:Nu geld besparen door een andere zorgverzekering af te sluiten
Lees ook:Zorgverzekering – 1,4 miljoen Nederlanders willen overstappen
Lees ook:Wat verdienen de directeuren van de zorgverzekeraars?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.