Zorgverzekering – Half miljoen mensen gaan nog wisselen

independerVolgens Independer gaan er nog 500.000 Nederlanders wisselen van zorgverzekeraar. De meeste overstappers wachten tot na Kerst met het vergelijken en het afsluiten van een nieuwe zorgpolis.

Tot Kerst zijn er ook ongeveer al een half miljoen mensen overgestapt. In de laatste dagen van het jaar stappen er dus net zoveel mensen over als in de weken vóór Kerst. In vergelijking met vorig jaar stappen er naar verwachting 200.000 minder verzekerden over. Independer kan er een goede inschatting van maken want 20% van de overstappers vergelijken en sluiten af via de vergelijkingssite.

Zorgpolissen vergelijken is een klusje voor na de Kerst
Volgens Ruud Martens van Independer zijn er steeds meer overstappers die wachten tot na Kerst. In 2008 ging het hierbij nog om een kwart van de overstappende verzekerden. Vorig jaar ging het al om 43%. Voor komende week gaan ze uit van 45% tot 50%. Er zijn meerdere redenen voor het uitstellen te noemen. Vergeleken met eerdere jaren hebben verzekeraars de premies voor 2015 laat bekend gemaakt. De belangrijkste reden is waarschijnlijk de onzekerheid over de vrije artsenkeuze.

De meeste verzekerden blijven trouw aan de verzekeraar
In 2006 is de huidige zorgverzekering geïntroduceerd. Voorheen waren er twee verzekeringsvormen, namelijk de particuliere zorgpolis en de ziekenfondsverzekering. De duurdere particuliere verzekering moest worden afgesloten door werknemers vanaf een bepaalde inkomensgrens en door zelfstandigen en dga’s. Werknemers en uitkeringsgerechtigden tot de inkomensgrens konden profiteren van de veel goedkopere ziekenfondsverzekering. De meeste verzekerden die voorheen in het ziekenfonds zaten, zitten nog steeds bij dezelfde verzekeraar.

Een nieuwe zorgpolis afsluiten kan nog tot 1 februari. De oude verzekering moet vóór 1 januari worden opgezegd.

Lees ook:Minder overstappers naar een andere zorgverzekering
Lees ook:Overstappers zorgverzekering kiezen vooral voor naturapolis en tandartsdekking
Lees ook:Zorgverzekering – 1,4 miljoen Nederlanders willen overstappen
Lees ook:Verzekeringen vergelijken via het internet
Lees ook:Massaal gekozen voor goedkopere dekking zorgverzekering

Eén reactie op “Zorgverzekering – Half miljoen mensen gaan nog wisselen

  1. Jules

    Wordt tijd dat hier veranderingen in komt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.