Onduidelijkheden over de zorgverzekering zorgt voor minder overstappers

GeldwäscheUit een persbericht van Verzekeringen.com blijkt dat slechts een klein deel van de verzekerden die de intentie hebben om van zorgverzekeraar te switchen dit ook daadwerkelijk doen.

Mensen zijn bang om over te stappen naar een andere verzekeraar door complexiteit en onduidelijkheden over de verzekering. Ze krijgen verwarrende informatie over zaken als de dekking, het eigen risico en over de diverse keuzemogelijkheden. Hoewel het eenvoudig is om over te stappen naar een andere verzekeraar, is het wel zaak om eerst goed te kijken en te vergelijken.

Klein deel van de verzekerden kiest voor een andere verzekering
Veel verzekerden blijven zitten bij de bekende vertrouwde verzekeraar. Ze weten dat ze veel geld kunnen besparen, maar de overstap wordt niet gemaakt. Onderzoek in opdracht van Verzekeringen.com heeft aangetoond dat de grootste obstakel de complexiteit en onduidelijkheid over de zorgpolis is. In 2012 gaf 68 procent van de ondervraagden aan de intentie te hebben om over te stappen. Een jaar later blijkt slechts 7,8 procent daadwerkelijk overgestapt te zijn. Jaarlijks neemt het aantal verzekerden met de intentie om over te stappen toe. De belangrijkste drijfveer is de hoogte van de premie bij de huidige zorgverzekeraar.

De intentie om over te stappen wordt gestimuleerd door de intensieve marketingacties van de verzekeraars. Ze proberen bijvoorbeeld klanten aan te trekken door te adverteren met een zeer lage maandpremie. In de praktijk wordt er vaak geadverteerd met een premie met een verhoogd vrijwillige eigen risico. Verzekerden worden op deze manier aangezet om over te stappen, maar de werkelijke overstap blijft uit.

Polisvoorwaarden vereenvoudigen
Door de polisvoorwaarden te vereenvoudigen kan de klant aangemoedigd worden om de gewenste stap toch te zetten. Uit het onderzoek blijkt dat gebrek aan financiële kennis (39% van de respondenten) en lage interesse (51% van de respondenten) twee andere veel genoemde redenen zijn om niet over te stappen.

Lees ook:Zorgverzekering – 1,4 miljoen Nederlanders willen overstappen
Lees ook:Eigen risico zorg verhogen in 2013 loont
Lees ook:Premies autoverzekering vergelijken
Lees ook:1,4 miljoen verzekerden kiezen voor een andere zorgverzekeraar
Lees ook:Zorgverzekering – Het eigen risico gespreid betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.