Verzekeringen zonder verzekerd bedrag?

Wie hier vaker komt weet het : echt veel verstand van schadeverzekeringen heb ik niet. Daarom vraag ik degenen die dat wel hebben om mij even te helpen. Want, wat kom ik tegen bij HEMA Verzekeringen? Inboedel- en opstalverzekeringen waarbij geen sprake is van een verzekerd bedrag. Geen ingewikkelde vragenlijsten dus om het verzekerd bedrag te bepalen, een standaard premie met twee drukken op de knop. En volgens HEMA Verzekeringen kan er geen sprake zijn van onderverzekering. Logisch: er is geen verzekerd bedrag dus dan is onderverzekering niet mogelijk.

Geen inboedel- of herbouwwaardemeters nodig, ook geen periodieke vervanging daarvan. En als je een behoorlijk huis hebt met een behoorlijke inboedel kan dat premietechnisch denk ik ook erg interessant zijn. Zitten er adders onder het gras bij de verzekeringen van HEMA? Buiten het feit natuurlijk dat er geen deskundige assurantietussenpersoon is die zich ermee bemoeit. En het uitgangspunt van die tussenpersonen dat je een verzekering toch niet afsluit in combinatie met een rookworst…

Lees ook:Schade gedeeltelijk zelf moeten dragen door onderverzekering
Lees ook:Toegevoegde waarde van de inboedelverzekering
Lees ook:Ben jij niet onderverzekerd?
Lees ook:Zijn al je verzekeringen noodzakelijk?
Lees ook:Trekpleister gaat ook verzekeringen verkopen

4 reacties op “Verzekeringen zonder verzekerd bedrag?

  1. Egbert

    Vroege vogels is ook zeker een populair programma van jou Anneke,

    Verzekeraars beschikken ondertussen over zulke geavanceerde databases dat ze aan de hand van die gegevens aardige gemiddelden kunnen traceren. Aande hand van die paar gegevens die je invult als postcode etc. hebben ze al direct een aardig beeld van je. Dit is slechts een klein voorbeeldje van het big brother is watching you effect. De maatschappijen die nog wel met de inboedel en herbouwmeters werken lopen gewonn achter in de rij qua ontwikkeling. Dat zijn niet de minste als NN, Reaal, Klaverblad, Aegon. Ongetwijfeld speelt daar ook het werkgelegenheidsaspect mee. Dat moet in de toekomst verder uitzieken.

    Overigens had ik het voor mijzelf uitgereken en ook nog ‘s even independer er bijgepakt. Maar ik ben toch 10 tot 20% goedkoper uit bij mijzelf. Bruto dan he. Daarnaast kent de Hema voor elke schade een eigen risico van € 100 tot € 250(!)en ik alleen een eigen risico voor storm van € 250 Met het feit natuurlijk dat ze er een deskundige assurantietussenpersoon bij krijgen die zich overal in positieve zin mee bemoeit (desgewenst). Zoveel mensen, zoveel en vrijeid blijheid ondanks of dankzijn big brother.
    Zeker mensen met een Volvo zouden ‘s bij me moeten komen rekenen. Ha! Daaag….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Hoezo Vroege Vogels Egbert? Vanwege het tijdstip van plaatsing misschien? Wij kunnen berichten vooruit schrijven en op een zelf aan te geven tijdstip laten plaatsen. Maar om 7:42 ben ik doorgaans al heel druk ja met twee kleine kindjes.

      Dank je voor je extra info, dat zijn dus allemaal dingen die ik gewoon niet weet. Hoe komt het dat we bij jou goedkoper uit zijn? Mooie volmachten ofzo?

      Grtz Anneke

        /   Beantwoorden  / 
      1. Egbert

        Ah!ok……..dat is voor ons alweer even geleden met 2 mannen van nu 19 en 22, maar geniet ervan.
        Voor je ‘t weet!

        En verder is het een kwestie van goed inkopen en dan ook daadwerkelijk keihard een (groot) stuk provisie inbouwen. Doe het zelvers betalen ook niet voor een timmerman. De bouwmarkt pakt wel een beetje winst op haar hamertjes. En zo gaat dit ook. Heel eenvoudig.

        En ook geen flauwekul van abonnementskosten of uurtjes factuurtjes a € 100 bij die simpele dingen. En wie goed doet, zeker in dit kanaal, vanzelf heel veel goed ontmoet. Ces’t tout!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.