Leaseplan Bank kan het succes weer niet aan

De Leaseplan Bank geeft tijdelijk een spaarrente van 3,95 procent op een deposito van één jaar. De website kan de aanvragen echter niet aan.

Met een reclamecampagne heeft de Leaseplan Bank consumenten gevraagd op welke deposito zij een extra spaarrente willen ontvangen van 0,5 procent. Men kon kiezen voor een deposito met een looptijd van één tot vijf jaar.

Ruim 13.000 mensen hebben een stem uitgebracht en 90 procent van de stemmen gingen naar een deposito van één jaar.

Z24.nl meldt nu dat de bank overweldigd is door de grote belangstelling. Ze hebben 20.000 deposito’s beschikbaar gesteld. Leaseplan Bank gaat nu de aanname van nieuwe planten beperken om te voorkomen dat ze de administratieve afhandeling niet aan kunnen.

De bank heeft de belangstelling al vaker onderschat. In 2010 hebben ze een klantenstop ingevoerd, want ze hadden voldoende vermogen opgehaald. Het bijzondere aan deze bank is namelijk dat ze het geld gebruiken voor de eigen bedrijfsvoering (voor Leaseplan).

Inmiddels zullen ze toch moeten weten dat ze veel klanten aantrekken als ze een spaarrente aanbieden dat ver boven de gebruikelijke spaarrente ligt.

Lees ook:Bank of Scotland biedt 3,1 procent spaarrente
Lees ook:Invloed op de hoogte van de spaarrente bij LeasePlan Bank
Lees ook:Leaseplan Bank biedt 3,95 procent spaarrente
Lees ook:LeasePlan Bank laat weer nieuwe spaarders toe
Lees ook:Spaarrente boven drie procent

3 reacties op “Leaseplan Bank kan het succes weer niet aan

  1. Patrick

    Beste Juul,

    LeaseplanBank heeft een beperkte bankvergunning gekregen van de Nederlandsche Bank. Dit houd in dat ze tot een maximum van een x aantal miljard spaargeld van de nederlanse markt mag halen. Leasplan had vorig jaar al binnen een maand het maximale bedrag opgehaald en was verplicht een klantenstop toe te passen. Ja, we kunnen zeggen dat DNB heeft geleerd van Icesave. Dit jaar zal een vergelijkende regeling door DNB zijn opgesteld. Leaseplan kan het waarschijnlijk wel aan, maar mag het dus niet. Overigens is het wel terecht dat Leaseplan maar een beperkte bankvergunning heeft gekregen, maar dat is een ander verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Juul

    Ik blijf mij erover verbazen dat ze grote marketingacties inzetten, waardoor ze het succes niet meer aan kunnen. Indien een bank verruit de hoogste spaarrente biedt, komen de klanten wel.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Patrick

    Tja, je moet wel kenbaar maken dat je de hoogste rente bied. Ik bedoel, een berichtje hier op jouw site zal wel wat los maken, maar niet de grote reactie die ze willen. Trouwens, zou jij liever € 5 miljard in 1 keer ontvangen of toch liever verdeeld over 12 termijnen? In elk geval, Leaseplanbank heeft het liever in 1 keer. Dan kunnen ze in 1 keer hun solvabiliteitspositie een beetje “opleuken”, hun rating behouden, voldoen aan de stress test van de ECB etc etc.Voordelen genoeg om het geld z.s.m. op te halen van de markt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.