LeasePlan Bank heeft haar spaarrente verlaagd

LeasePlan Bank heeft haar spaarrente op 1 juli 2011 verlaagd naar 2,72 procent. Hierdoor bieden ze niet meer de hoogte spaarrente wat betreft spaarrekeningen zonder beperkingen.

Vanaf het moment dat de LeasePlan Bank de spaarmarkt betrad in februari 2010, hebben zij de hoogste spaarrente geboden. De bank laat de hoogte van de spaarrente afhangen van de 1 maand Euribor rente.

Deze rente is per 1 juli wel gestegen, maar de verlaging van de spaarrente wordt veroorzaakt door de lagere opslag die de bank vanaf juli 2011 hanteert. Zij hebben de vaste opslag bovenop de 1 maand Euribor verlaagd van 1,75 naar 1,4 procent.

De verlaging lag in de lijn der verwachting. Zij bieden namelijk de hoogste rente, maar dit doen zij niet om nieuwe spaarders aan te trekken, sterker nog zij accepteren zelfs geen nieuwe spaarders meer.

De hoogste spaarrente wordt nu geboden door de Bank of Scotland met een spaarrente van 2,75 procent. Een aantal banken volgen op de voet met een spaarrente van 2,7 procent.

Lees ook:LeasePlan Bank laat weer nieuwe spaarders toe
Lees ook:Leaseplan Bank verlaagt 0,36 procent
Lees ook:Geen nieuwe spaarrekeningen meer bij LeasePlan Bank?
Lees ook:De spaaroorlog is weer begonnen
Lees ook:Spaarrente boven drie procent

3 reacties op “LeasePlan Bank heeft haar spaarrente verlaagd

  1. Ruud

    De rente bij Leaseplan is 2.72 procent nominaal, met maandelijkse rente bijschrijving. De effectieve rente op jaarbasis is daardoor 2.754 procent. Bank of Scotland adverteert met een effectieve rente van 2.75 (of een nominale met jaarlijkse rente uitkering). Voorlopig biedt Leaseplan dus nog steeds de hoogste rente.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ronald

    Het nadeel van de bank of Schotland is dat het niet onder het Nederlandse Garantiestelsel valt. Wil je iets meer rente kies dan voor deposito van 1 jaar bij nibc, dan heb je 3%. Ik heb mijn geld bij leaseplan weggehaald, ik hou niet van die zakkenvullers praktijken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bart

    De opslag van 1,4 procent staat vast voor de komende drie maanden. De 1-maands euribor is sinds eind juni al gestegen van 1,32 naar 1,42 procent. Als op dit moment de rente voor de maand augustus bepaald zou worden zou dat dus 2,82 procent (op maandbasis) zijn. In mijn ogen (ik ben een actieve bankhopper die nu al een jaar tevreden bij Leaseplanbank zit) blijft de rente, en ook de transparantie omtrent de rente, interessant.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.