Spaarrekening bij LeasePlan Bank?

LeasePlanEen spaarrekening bij een pensioenfonds (PGGM) of een verzekeraar (OHRA) is ons inmiddels niet meer vreemd. U kunt nu ook een spaarrekening openen bij LeasePlan.

In het jaar 2008 zijn er meerdere financiële instellingen toegetreden tot de spaarmarkt. Het toetreden van nieuwe “banken” is gestopt na het omvallen van de IJslandse Icesave Bank. Daarna hebben wij geen nieuwe banken meer mogen verwelkomen, zover mij bekend. Zoals in 2009 al aangekondigd gaat Leaseplan zich nu ook storten in de strijd om onze spaarcenten. Naast een spaarrekening bieden zij ook termijndeposito’s aan. Het spaargeld dat zij binnen gaan halen gaan zij gebruiken ter financiering van de autoleasecontracten, met looptijden van drie tot vijf jaar.

Sparen bij LeasePlan Bank
Sinds 1993 heeft deze bank een vergunning van de Nederlandsche Bank en valt ook onder haar toezicht. Ze bieden gelijk ongeveer de hoogste rente op dit moment op spaarrekeningen zonder beperkingen. Het percentage bedraagt op dit moment 2,53 procent. Voor het jaar 2010 hebben zij in een persbericht toegezegd dat de rente constant 2,10 procent bedraagt bovenop het 1-maands Euribor tarief (rente tarief waartegen een groot aantal Europese banken elkaar leningen in euro’s verstrekken). U krijgt maandelijks uw rente uitbetaald. Het is een spaarrekening die u moet gaan beheren via het internet.

Deposito’s
Zij bieden daarnaast ook deposito’s aan met een looptijd van 3 maanden tot 5 jaar. De rentevergoeding die u hiervoor ontvangt bedraagt tussen de 2,6 en de 4 procent.

Lees ook:Spaarrente boven drie procent
Lees ook:Invloed op de hoogte van de spaarrente bij LeasePlan Bank
Lees ook:Geen nieuwe spaarrekeningen meer bij LeasePlan Bank?
Lees ook:LeasePlan Bank laat weer nieuwe spaarders toe
Lees ook:Hoogste spaarrente 2,75 procent, wie biedt meer?

4 reacties op “Spaarrekening bij LeasePlan Bank?

  1. Max

    Let er wel even op dat de rente van leaseplan bank een nominale rente is van 2,53 op jaar basis met een maandelijke (mogelijke)bijstelling en maandelijkse rente betaling. Met rente op rente is de effectieve rente 2,56%.

    De effectieve rente van 2.56% is de rente om te vergelijken met andere spaarrentes, zoals allianz, moneyou (renteuitkering per kwartaal), NIBC, etc

      /   Beantwoorden  / 
  2. A. van Haaksbergen

    @ Max:

    Leaseplanbank.nl geeft dus eigenlijk helemaal niet de “hoogste” rente en zijn dus gewoon te vergelijken met de partijen die je o.a. noemt? Wat houdt rente op rente eigenlijk precies in?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Juul

      De rente wordt maandelijks uitgekeerd. Hierdoor wordt het opvolgende maand er ook weer spaarrente uitbetaald over het spaarrente hetgeen een maand eerder uitgekeerd is. Hierdoor krijgt u dus over de spaarrente van januari nog elf maanden spaarrente uitbetaald.

        /   Beantwoorden  / 
      1. A.van Haaksbergen

        Hoi Juul,

        Dank voor je reactie! Inmiddels neemt de Leaseplanbank geen nieuwe klanten meer aan heb ik begrepen.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.