Kies jij voor beperkingen?

De spaarmarkt is behoorlijk aan het veranderen. Waar een jaar geleden eigenlijk alles draaide om de direct opvraagbare spaarrekeningen zonder beperkingen - de scherpste aanbieders gaven immers een toprente – begint het tij nu te keren. De rente op spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden wordt overal behoorlijk verlaagd. Interessante rentes kun je nog wel krijgen op deposito‘s, en op spaarrekeningen waar banken hun creativiteit op hebben losgelaten.

Creativiteit in de zin van het inzetten van zogenaamde ‘spaartrucs‘. Minimumsaldi, maximumsaldi, minimale maandelijkse inleg, maximale opnames, verzin het maar. De rentetarieven op bijvoorbeeld het Ohra Maandsparen zijn nog niet verlaagd: het eerste half jaar 7% en daarna 5%. Dat zou een hele leuke zijn als je er een behoorlijk saldo ineens kon storten. Maar helaas: maximaal € 250 per maand kun je inleggen. Dan schiet het rentevoordeel natuurlijk niet zo erg op. Tegen de tijd dat het aan gaat tikken hebben ze vast ook hun rente alweer verlaagd. Aan de andere kant is er ook weer niets op tegen. Opnemen kan immers zonder beperkingen.

Het wordt alleen zo onoverzichtelijk. Ik heb toch het liefst m’n spaarsaldo op één plek staan in plaats van dat ik meerdere rekeningen in de gaten moet houden. Zolang MoneYou niet verder verlaagt en de mooie rente van 4,5% aanhoudt kies ik denk ik toch maar voor een rekening zonder beperkingen. Of nou ja… een maximum saldo van een miljoen, maar daar heb ik voorlopig toch geen last van! Al twijfel ik toch ook nog steeds wel over het wegzetten op een deposito – dan krijg je wel in één keer over het hele saldo een hogere rente… 5,25% voor 3 jaar bij Credit Europe is nog steeds interessant…

Lees ook:Rabobank verhoogt de spaarrente!
Lees ook:Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag
Lees ook:Omlaag met die spaarrentes
Lees ook:LeasePlan Bank heeft haar spaarrente verlaagd
Lees ook:Hoge spaarrente bij… ING!

4 reacties op “Kies jij voor beperkingen?

  1. Rene

    De Rabobank staat in de Top 3 met deposito’s van zes jaar of langer. Ze bieden per 16 april een flink hogere rente. Het is een hele lange tijd geleden dat Rabo zo hoog scoorde qua rente.

    http://www.spaaraanbod.nl/blog/2009/04/16/rabo-verlaagt-rente-op-spaarrekening-depositos-gaan-omhoog/

    Als je je geld voor zo’n zes jaar vast kan zetten, zou ik nu voor de Rabobank gaan. Rabobank biedt 4.25% voor zes jaar vast. Rabobank is erg kredietwaardig (Moody’s tripple A status).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Ik zou er niet snel voor kiezen m’n geld voor zes jaar op een deposito te zetten en al helemaal niet voor 4,25% rente. 5,25% voor drie jaar vast bij Credit Europe vind ik dan overzichtelijker.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rene

        Het is inderdaad persoonlijk natuurlijk. Als je een duidelijk doel hebt over zes jaar is het het overwegen waard. Wat je ook in gedachten moet nemen is de deposito garantie stelsel. Hoe dit na oktober 2010 vorm gegeven gaat worden is mij onduidelijk. Bij Rabo zit je dan wel veilig :-)

          /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Wijma

    Vandaag kreeg ik van de AK-bank een mailtje waarin aangekondigd werd, dat de rente van de internetspaarrekening m.i.v. 20 april a.s. wordt verlaagd van 4 naar 3,75%. Dat is dan weliswaar een spaarrekening zonder beperkingen, maar toch nog altijd fors hoger dan de 2,7% van de Rabobank. En verder gaat het mij net als Anneke: een deposito van 3 jaar is mij lang genoeg, en dus heb ik er eentje van 5,25% bij, jawel, Credit Europe…

    Overigens: wel netjes van de AK-bank om via de mail hun cliënten op de hoogte te stellen van de renteveranderingen. Kunnen andere banken een puntje aan zuigen: daar gaat het vaak stiekem, zonder dat je aanvankelijk iets door hebt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.