Zakelijk sparen tegen particuliere rente

Dát doet MoneYou slim! Ik krijg net een persbericht met als kop ‘MoneYou maakt einde aan achterstelling zakelijke spaarders’. Het gaat om de situatie dat zakelijke spaarrekeningen doorgaans een veel lagere spaarrente vergoeden dan particuliere spaarrekeningen. Vreemd eigenlijk. Euro’s zijn toch euro’s, ongeacht of ze ingelegd worden door een ondernemer, vereniging of stichting of door een particulier. Slim van MoneYou om daar op in te springen en van de daken te roepen dat ook op die zakelijke spaargelden nu 4,8% rente vergoed wordt.

Dat zou nog weleens kunnen leiden tot een mooie toestroom van spaarkapitaal naar MoneYou. De tegoeden van met name verenigingen en stichtingen zijn immers vaak heel behoorlijk. Denk aan goede doelen, sportverenigingen, kerkbesturen en verenigingen van eigenaren. Die hebben soms grote bedragen apart gezet voor toekomstige investeringen. Het renteverschil met gebruikelijke zakelijke spaarrekeningen is al snel 2% en op een groot tegoed levert het overhevelen dus een behoorlijk voordeel op. Slim dus, van MoneYou.

Lees ook:Hoe kies jij je goede doelen?
Lees ook:Google schenkt 16 miljoen euro
Lees ook:Goede doelen is big business
Lees ook:Anadolubank met stip op 1
Lees ook:Kies jij voor beperkingen?

4 reacties op “Zakelijk sparen tegen particuliere rente

  1. Zakelijk sparen

    Inmiddels zijn die verschillen een stuk kleiner. Voorwaarden vrij sparen levert als particulier 2,5% op. Zakelijk is dat ook het maximaal haalbare op het moment. REAAL zakelijk sparen biedt 2,5% vanaf 10.000 spaarsaldo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.