Spaargeld bij Fortis en ABN AMRO?

Hoe veilig is je spaargeld?De laatste weken worden spaarders toch wat zenuwachtiger lijkt wel. Het is ook erg heftig wat er in de financiële wereld allemaal gebeurt. De ‘ver van mijn bed show’ komt steeds dichterbij en we willen ons spaargeld natuurlijk niet kwijtraken. De depositogarantieregeling van De Nederlandsche Bank is nog nooit zo vaak uitgelegd in de media als tijdens de afgelopen weken.

Heel in het kort over het garantiestelsel voor spaargelden: per persoon is per bank de eerste € 20.000 van je spaarsaldo voor 100% gegarandeerd, en de volgende € 20.000 voor 90%. In totaal heb je over een spaarsaldo van € 40.000 dus een dekking van € 38.000. Per persoon: voor een en/of regeling geldt het dubbele. Heb je meer geld staan bij een bank die failliet gaat, dan moet je voor de rest van het geld hopen dat je daar via een rechtszaak ooit nog iets van terugziet.

Als je kiest voor spreiding van je spaargelden, gewoon voor de zekerheid, is goed om te weten dat de depositogarantieregeling geldt per financiële instelling. Verschillende labels kunnen best bij één moederbedrijf horen, waardoor de regeling maar één keer van toepassing is.

Hoe zit dat dan bij Fortis en ABN AMRO? Vooralsnog zijn dat nog twee verschillende bedrijven, ze zijn juridisch nog niet geïntegreerd. Op dit moment geldt de garantieregeling dan ook voor beide banken apart. Pas eind 2009 zijn ze helemaal één bank en zal de regeling dus nog maar eenmaal gelden.

Lees ook:Wij garanderen Duits spaargeld…
Lees ook:Eindelijk duidelijkheid over spaargarantie!
Lees ook:Voor wie moet onze garantieregeling gelden?
Lees ook:ABN Amro maakt het sparen weer eenvoudig
Lees ook:Volledige garantie op spaargeld!

Eén reactie op “Spaargeld bij Fortis en ABN AMRO?

  1. Hans

    Als je een spaarhypotheek bij fortis hebt, valt het reeds gespaarde bedrag dan ook onder een rekening die zou worden uitgekeerd indien Fortis failliet zou gaan of staat dit los van alles?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.