Eindelijk duidelijkheid over spaargarantie!

Hèhè… dat mocht eens tijd worden. Eindelijk is er duidelijkheid over wat er met de hoogte van de spaargarantie gaat gebeuren als de periode van de tijdelijke verhoging voorbij is. Okay, het duurt nog even – de verhoging ging in op 7 oktober 2008 en loopt voor een jaar. Maar toch is het prettig om zeker te weten hoe het zit met de garantie na 7 oktober 2009. Bijvoorbeeld als je van plan bent een fors bedrag vast te zetten op een deposito voor één of meer jaren. Dan is het toch wel erg fijn om duidelijkheid te hebben over de zekerheid die de depositogarantieregeling biedt.

Minister Bos heeft vandaag de Tweede Kamer geïnformeerd over de garantie op het spaargeld na 7 oktober. Zoals wel te verwachten was blijft deze gehandhaaft op € 100.000 per persoon per financiële instelling. Het zou immers erg onlogisch zijn om de garantie weer terug te schroeven naar het de oorspronkelijke dekking. Weet je nog? Die was voor de eerste € 20.000 per persoon per bank volledig en van de volgende € 20.000 was 90% gegarandeerd. Teruggaan naar die garantie zou het vertrouwen van de Nederlandse spaarder niet bepaald bevorderen.

Bovendien is in Europees verband besloten dat de dekking per 1 januari 2011 minimaal een ton moet zijn. Dus om nou in de tussentijd een lagere garantie te laten gelden… nee! En inderdaad niet. Geen verrassing dus, wel prettig om te weten.

Lees ook:Hogere garantie voor spaargelden?
Lees ook:Spaargeld bij Fortis en ABN AMRO?
Lees ook:Voor wie moet onze garantieregeling gelden?
Lees ook:Volledige garantie op spaargeld!
Lees ook:IJskoud gevoel bij Icesave-spaarders

0 reacties op “Eindelijk duidelijkheid over spaargarantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.