Meer scheidingen door aantrekkende huizenmarkt

072401caketoppled1.jpgUit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er in 2009 minder scheidingen voltrokken zijn door de slechte huizenmarkt. Een scheiding was niet handig, omdat het huis toch niet te verkopen was. In 2010 is de huizenmarkt weer iets aangetrokken, dus kan de echtscheiding alsnog plaatsvinden.

De meeste huwelijken blijken te stranden bij een huwelijkslengte tussen de vijf en negen jaar. In 2009 zijn er 31.700 huwelijken ontbonden, dit is een daling ten opzichte van 2008 waarin er 32.900 huwelijken verbroken zijn. In de eerste helft van 2010 is er juist weer sprake van een stijging van 8 procent.

Uitgestelde echtscheidingen
Een echtscheiding en een inzakkende huizenmarkt is geen goede combinatie. De ex-partners willen niet meer samen in één huis wonen, maar het huis is niet te verkopen. In dat soort gevallen moeten er extra kosten worden gemaakt. Naast de hoge hypotheek moet er ook nog extra woonruimte worden gehuurd en een huishouden gerund, wat gedragen moet worden door hetzelfde inkomen.

Het probleem is dat veel gezinnen in een te duur huis zitten. Op het moment dat de huizenprijzen zakken, ontstaan er problemen in het geval het huis verkocht moet worden. De hypotheeklasten zijn gebaseerd op twee inkomens en dit veroorzaakt een zwakke financiële positie.

Lees ook:Bij elkaar blijven om het huis
Lees ook:Onverkoopbare huizen
Lees ook:Meer gedwongen woningverkopen in 2010
Lees ook:Verzekeringen beeindigen om geld te besparen
Lees ook:Nieuwe blog over huizenmarkt

Eén reactie op “Meer scheidingen door aantrekkende huizenmarkt

  1. Jopi

    11-9-2010

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.