Garantie buiten de garantieperiode

Op de meeste consumenten electronica zit een garantie van één jaar. Tegen een extra betaling kunt u de garantieperiode verlengen of uitbreiden. Een artikel die defect is gegaan nadat de garantieperiode verstreken is, kan mogelijk toch nog gerepareerd worden binnen de garantie.

In november 2009 heb ik een laplop gekocht, begin december 2010 wil de computer niet meer opstarten. De garantie kan ik volgens de regeltjes geen beroep meer op doen. Ik moet de laptop laten repareren, met het risico dat de reparatie honderden euro’s gaat kosten. Mogelijk kan het probleem niet verholpen worden en moet ik uurloon betalen zonder dat de laptop gerepareerd is.

Ik ben toch maar gewoon met de laptop teruggegaan naar het verkoopadres. In eerste instantie hebben zij een poging ondernomen om de computer zelf te repareren, maar helaas is dat niet gelukt. Samen met de winkelier heb ik besloten om de laptop gewoon ter reparatie op te sturen. De garantie is nog maar 15 dagen verstreken, en mogelijk gaat de fabrikant hier niet moeilijk over doen. Ik mag er tenslotte vanuit gaat dat de computer een langer leven heeft dan één jaar.

Conclusie: Ga met een defect artikel altijd terug naar de winkelier. Ik moet nu afwachten of de fabrikant wil gaan repareren, maar ik heb goede hoop.

Lees ook:Geheugen computer uitbreiden voor weinig
Lees ook:Slechte service van de Mediamarkt
Lees ook:Eindelijk duidelijkheid over spaargarantie!
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: Work at home mom
Lees ook:Nationale Hypotheek Garantie vliegt de deur uit

Eén reactie op “Garantie buiten de garantieperiode

  1. John

    De consument word altijd nog beschermd door de wet.

    Als consument mag je ervan uitgaan dat een artikel een redelijke levensduur heeft. Als dit artikel vervolgens voor die tijd kapot gaat is de verkoper verplicht de (reparatie)kosten gedeeltelijk te vergoeden.

    Misschien handig om dit even uit te zoeken, het kan aanzienlijk schelen in de kosten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.