Mijn eigen bedrijf: Work at home mom

GeldKennis maakt Anneke een WAHMDaar zit ze dan… in pyama achter haar laptop. Want het hele gezin is ziek, inclusief ikzelf. Maar ja, een eigen bedrijf gaat gewoon door. Dus nu ik me even redelijk voel en de rest op één oor ligt kan ik wat schrijfwerk doen. Want dat heb ik twee dagen niet gedaan. Over ziek zijn heb ik het al eerder gehad, maar nu komt de term 'Work at home mom' (WAHM) meer in me op. Eigenlijk bedoeld voor vrouwen die al hun werk thuis doen en géén kinderopvang hebben.

Dat ben ik dus niet: mijn kinderen zijn drie dagen per week onder de pannen. Eén dag thuis met papa, twee dagen thuis bij geweldige gastouders. Maar deze week lijkt het er wel een beetje op want papa is ook ziek en de zoon van onze gastouders is opgenomen in het ziekenhuis (uitdrogingsverschijnselen, waarschijnlijk door het virus dat mijn kids ook mee naar huis hebben genomen).

Maar goed, die Work at home moms (WAHM) doen dus al hun werk zonder kinderopvang. Omdat ze werken met de kinderen om zich heen, of als de kinderen slapen. Doe ik ook weleens: een uurtje werken als allebei de mannetjes in bed liggen. En 's avonds zeker. Maar ik hoop toch dat daar minder noodzaak voor is als ik straks alleen nog voor GeldKennis werk. Of is dat een illusie?

Werken met de kinderen om me heen doe ik maar heel beperkt. Nu zijn ze nog klein en erg geïnteresseerd in computers, dus ik kan niet ongestoord achter mijn laptop zitten als zij hier rondhobbelen. Ja, 's morgens vroeg als de één TV kijkt en de ander in z'n kinderstoel zit met een boterhammetje. Dan kan ik nog weleens een artikeltje bloggen. Verder beperkt het zich tot héél af en toe wat lezen of notities maken (op papier).

Als ze straks groter zijn kan ik wat meer achter de computer doen als de kids thuis zijn. Denk ik. Maar niet teveel, want ik wil ook lekker met m'n kereltjes spelen!

Ik denk dat ik alles bij elkaar wel onder de categorie thuiswerkmama's zal horen. En ik vind het geweldig! Een prachtige combi van tijd met en aandacht voor m'n kinderen en tegelijk mijn ei kwijt kunnen in mijn bedrijf. 

Lees ook:Minder kinderen nemen door bezuinigingen kinderopvang
Lees ook:Kinderopvang per 2012 duurder
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: flexibiliteit en verantwoordelijkheid
Lees ook:Kinderopvang wordt onbetaalbaar
Lees ook:Minder loon voor rokers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.