Kinderopvang wordt onbetaalbaar

Dit jaar zijn ouders netto meer kwijt aan de kinderopvang in vergelijking met het jaar 2010. De komende jaren zal er nog meer bespaard gaan worden op de tegemoetkomingen van de kosten. De rekening komt te liggen bij de gezinnen met de lage inkomens.

Volgens deskundigen zijn ouders dit jaar in vergelijking met 2010 tussen de €1.200 en €1.500 meer kwijt. Dit komt dus neer op een extra maandelijkse last van ruim honderd euro. Werknemers met lage inkomens kunnen hierdoor in bepaalde gevallen niet meer blijven werken en zullen het de komende jaren nog moeilijker krijgen. Over drie jaar zal de rekening tot €6.000 per jaar meer bedragen in vergelijking met het jaar 2010.

Door een dergelijke bezuiniging kan het niet meer uit voor werknemers met lage inkomens om aan het werk te blijven. Een probleem ontstaat hierdoor bij de alleenstaande ouders en bij de gezinnen die twee inkomens nodig hebben om de maandelijkse lasten op te kunnen brengen.

Aan de andere kant moet ik wel zeggen dat de regeling voorgaande jaren wel erg ruim was. Tegen lage kosten was het mogelijk om de kinderen naar de opvang te brengen. Naar mijn mening moeten ze maatregelen nemen tegen ouders die de kinderen vier of vijf dagen in de week naar de opvang brengen. Een paar dagen in de week naar de opvang moet kunnen, maar vier vijf dagen in de week vind ik te ver gaan.

Lees ook:Kinderopvang per 2012 duurder
Lees ook:Het trucje met de zorgverzekering
Lees ook:Waaraan gaat u meer betalen in 2011?
Lees ook:Kinderen draaien op voor schulden ouders
Lees ook:Vanaf 2016 fors minder kinderbijslag

Eén reactie op “Kinderopvang wordt onbetaalbaar

  1. Topper

    Ouders die hun kinderen 4 of 5 dagen wegbrengen vind ik ook wel veel, maar om die apart te belasten vind ik onzin. Het hoort toch ook gewoon bij de opvang. uiteindelijk moeten ze zelf bekijken of het wel zin heeft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.