OTTO Finance – veel te duur lenen

Altijd leuk om doorheen te bladeren, zo’n postordergidsje. Ik geloof niet dat ik ooit iets bij Otto besteld heb, maar ach. Maar nu viel er een foldertje uit de verpakking met als kreet “Extra geld nodig?”. Ik wil dan wel weten wat ze aanbieden maar bij het openen viel mijn oog meteen op de ongegeneerd gepresenteerde effectieve rente van 18%. Gewoon dezelfde idioot hoge rente als die geldt bij het betalen in termijnen bij Otto.

Niet verrassend, er wordt gebruik gemaakt van hetzelfde systeem. Dat wordt de OTTO Privérekening genoemd. Enigszins misleidend vind ik dat wel, want je zou bijna denken dat het om een gewone betaalrekening gaat. Dat is niet zo, de gelden die je leent worden overgeboekt naar je bank- of girorekening.

Wat ik zorgwekkend vind, is dat je – als je langer dan een jaar lid bent van OTTO – een bedrag tot € 1000 gewoon krijgt, zonder het verstrekken van nadere gegevens. Tja, dat geldt natuurlijk ook als je iets op termijnbetaling koopt dus waarom niet voor het opvragen van contant geld….

Het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid als je onverantwoord geld leent maar dit vind ik wel zo’n manier die té gemakkelijk gaat en véél te duur is. Van mij mag de AFM hier wel tegen optreden.

Lees ook:Spaaroorlog woedt door: 5,85% bij 5 jaar vast
Lees ook:Rentebericht: hoogste spaarrente
Lees ook:Hypotheek hoger inschrijven: doen!
Lees ook:Wat maakt de persoonlijke lening persoonlijk?
Lees ook:AOW op 67, pensioen op 65?

Eén reactie op “OTTO Finance – veel te duur lenen

  1. online geld lenen

    Het is toch idioot dat otto nu ook leningen gaat verkopen … Ik hoop dat iedereen slim genoeg is om er niet op in te gaan 18% is wel erg hoog .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.