Postorderaankopen in termijnen betalen: niet doen!

Winkelen via Internet wordt steeds populairder. En shoppen met postordergidsen deden we met z’n allen al heel veel. Logisch want het is heel makkelijk en je kunt kopen wanneer je maar wilt. En heb je even geen geld, dan kun je bij zo’n postorderbedrijf altijd nog in termijnen betalen. Grappig hoe iets duurs dan veel goedkoper lijkt….

want dat is het natuurlijk niet. Sterker nog, door de enorme rentetarieven die in die termijnbedragen verwerkt zitten wordt de aankoop juist enorm duur. Effectieve rente bij Wehkamp: 18% per jaar! Neckermann: idem dito. Dat zijn echt schokkende percentages die je gewoon niet moet gaan betalen.

Sowieso, ik schreef het al eerder bij uitgestelde betaling: koop geen luxe-artikelen als je er het geld niet zelf voor hebt. En gaat het om een noodzaak (wasmachine bijvoorbeeld) – financier het op een andere manier, want met postorderkredieten maak je eventuele financiële problemen alleen maar erger. En als je ze nog niet had kun je die problemen er erg makkelijk mee creëren.

Lees ook: Nu kopen, over een jaar betalen.

Lees ook:Meer autoleningen afgesloten
Lees ook:Nu halen, over een jaar betalen
Lees ook:Betalen in de toekomst
Lees ook:Is een koopwoning nog wel te betalen?
Lees ook:Woekerrente op creditcard

0 reacties op “Postorderaankopen in termijnen betalen: niet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.