Meer autoleningen afgesloten

De autodealers doen goede zaken door het kopen van een auto gedeeltelijk te financieren voor de klant. In de eerste vijf maanden van het jaar zijn er meer dan 150.000 leningen verstrekt voor een auto.

Steeds meer automerken bieden de mogelijkheid om de aankoopkosten van een auto gespreid te betalen. U betaalt nu bijvoorbeeld de helft van het aankoopbedrag en uiterlijk over twee jaar de rest. Een andere mogelijkheid is om nu een gedeelte te betalen en de rest wordt verdeeld over een periode van vijf jaar in maandelijkse termijnen. Dit spreekt mensen aan omdat de uitgestelde betaling gratis is, en de helft of een gedeelte moet gelijk betaald worden.

Een uitgestelde betaling is een lening waarover u onder voorwaarden geen rente hoeft te betalen. De drempel om te lenen wordt verlaagd doordat er geen kosten aan verbonden zijn, maar het blijft onverstandig om te lenen voor het kopen van een auto.

Indien u niet over het benodigde geld beschikt om een nieuwe auto te kopen, dan is het verstandiger om een gebruikte auto te kopen van ongeveer vijf jaren oud. Deze auto’s gaan nog vele jaren mee en de afschrijving per jaar is veel lager. Het grootste voordeel is dat u geen lening hoeft af te sluiten, want de auto’s kosten na vijf jaar ongeveer de helft van de nieuwwaarde.

Lees ook:Lenen voor een auto
Lees ook:De economie uitdagen door te gaan lenen?
Lees ook:Auto inruilen op nieuwere auto
Lees ook:Financieren van een nieuwe auto
Lees ook:Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?

Eén reactie op “Meer autoleningen afgesloten

  1. Geld

    Als je weet dat meer dan 70% van de auto’s die rondrijden op deze manier zijn gefinancierd, dan lijkt het mij zeer waarschijnlijk dat autoleningen kunnen toenemen. Bedankt voor je bericht!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.