Auto inruilen op nieuwere auto

Onze auto is aan vervanging toe. Wij staan nu op het punt dat wij moeten besluiten om geld te investeren in de oude auto, of toch maar een nieuwere auto te kopen.

Een nieuwe auto kopen in één van de slechtste investeringen die u kunt doen. Het grote voordeel is dat u eerst weer wat jaren vooruit kunt, zonder dat het u veel geld gaat kosten aan onderhoud. Het voordeligst kunt u rijden in een auto van een aantal jaren oud. Een dergelijke auto kan nog behoorlijk wat jaren mee, en u hoeft er niet veel geld in te steken.

Auto inruilen
Een geschikte auto vinden was redelijk eenvoudig, maar het is wel even schrikken wat de dealer nog over had voor een auto van acht jaar oud. Standaard zeggen ze bij inruil volgens mij dat ze de auto niet meer kunnen verkopen en dat de auto verscheept gaat worden naar het buitenland. De koop is uiteindelijk niet doorgegaan door een veel te lage inruilwaarde.

Toen wij verder keken zagen wij dat de dealer nog meerdere auto’s in het assortiment had van acht jaar oud of nog ouder. De condities van bepaalde auto’s was niet beter dan onze inruilauto.

De autoverkopers mogen wat mij betreft best aan mij verdienen, maar probeer wel eerlijk te blijven.

Lees ook:De juiste dekking voor uw auto
Lees ook:Nieuwe auto kopen? Niet doen!
Lees ook:Auto kopen met verzekering tegen baanverlies
Lees ook:Lenen voor een auto
Lees ook:Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?

2 reacties op “Auto inruilen op nieuwere auto

  1. Arne - Actiekrant.nl

    Vaak loont het ook wel om je auto zelf te verkopen, bv via Marktplaats.nl, en niks in te ruilen op de aankoop van een nieuwe auto.

      /   Beantwoorden  / 
  2. ikwilvanmijnautoaf.nl

    Een tegenvallende inruilprijs bij de aankoop van een nieuwe auto is de nummer 1 reden van consumenten om hun auto te laten taxeren door het team van autoinkoop bedrijven. Bijna altijd is de korting die men krijgt zonder inruil samen met de verkoopprijs via http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl meer dan de inruilprijs. Dit is dus een makkelijke manier om geld te besparen bij de aankoop van een nieuwe auto.

    Dan hou je toch nog wat geld over voor dat leuke velgen setje ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.