Nieuwe auto kopen? Niet doen!

GeldwäscheEen nieuwe auto kopen is een slechte investering. Met name in de eerste vier jaren is de afschrijving namelijk ontzettend hoog. Door de huidige ontwikkelingen met elektrisch rijden is er een extra reden bijgekomen om geen nieuwe auto te kopen.

Een auto verliest in de eerste vier jaren gemiddeld 40% van de waarde las ik laatst. Indien u goedkoop wilt rijden kunt u dus het beste een auto kopen tussen de vier en zes jaren oud. Kwalitatief kunt u nog steeds op de auto bouwen, maar de hoge afschrijvingslasten zijn er al af.

De grote automerken lijken volledig de focus te leggen op het elektrisch rijden. Steeds meer tv commercials gaan over een elektrische auto. In de commercial van Nissan Leaf blijkt ook gelijk het grootste nadeel van de elektrische auto. U kunt er geen grote afstanden mee overbruggen. Voor grotere afstanden moet u een reguliere auto gaan huren. Met andere woorden, het elektrisch rijden zit er aan te komen maar moet nog doorontwikkeld worden.

Kan ik mijn benzineauto over acht jaar nog verkopen?
Indien u nu overweegt om een nieuwe benzineauto te kopen, moet u ook na gaan denken over de ontwikkeling van de elektrische auto. Zodra deze auto’s goed doorontwikkeld zijn, zal de waarde van uw benzineauto sterk gaan dalen. De komende tien jaren blijft de benzineauto nog wel, maar langzaam zal de vraag naar deze auto’s gaan zakken.

Koop daarom tweedehands en niet nieuw! Gaat u toch nieuw kopen? Zorg in ieder geval voor een zuinige en lichte auto. Dit zorgt niet alleen voor minder verbruik, maar is wat betreft de autoverzekering en belasting goedkoper.

Lees ook:Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?
Lees ook:Auto inruilen op nieuwere auto
Lees ook:Wordt de autoverzekering duurder door het elektrisch rijden?
Lees ook:Steeds meer zuinige auto´s verkocht
Lees ook:Benzine duurder, zuinige auto kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.