“Dubbeltje op z’n kant” voor 2x modaal

Gisteren was het RTL4 programma “Dubbeltje op z’n kant” op de televisie. Hierin worden gezinnen geholpen die in een moeilijke financiële positie zitten. Het ging deze week over een gezin met €45.000 aan schulden.

Het gezin heeft een ander huis gekocht en daar zit een behoorlijke hypotheek op. De schulden zijn mede veroorzaakt door een te ruimte uitgavenpatroon. Het gezin heeft maar liefst een inkomen van netto €4.850 per maand. Doordat de uitgaven maandelijks €700 hoger liggen, is er maandelijks een tekort. Het team van presentator John Williams heeft hun financiële situatie tegen het licht gehouden, en heeft ze geholpen om te besparen. In een periode van drie jaar zullen ze van hun schulden af zijn.

Het valt wel op dat RTL4 iedere uitzending gezinnen helpen waar ze zeer eenvoudig kunnen besparen. Het gezin had paarden, een motor met een leasecontract, een wasmachine met een leasecontract, en nog meer foute beslissingen wat betreft hun geldzaken. Daarnaast hadden ze maandelijks recht op €250 aan extra belastingteruggaaf. Ook in voorgaande uitzendingen ging het over gezinnen met een zeer riant inkomen.

RTL moet een keer gezinnen gaan helpen, waarbij de oplossing niet zo eenvoudig is. De gezinnen die zij selecteren voor het programma, zijn zeer eenvoudig te helpen. Probeer eens een gezin te helpen, die rond moet komen van een inkomen op het bijstandsniveau.

Lees ook:Hand op de knip in december
Lees ook:Einde aan “leengemak”
Lees ook:Schulden afbetalen met een bijstandsuitkering
Lees ook:Geen goedkope huurwoning voor modaal inkomens
Lees ook:Steeds meer mensen met een baan hebben geldzorgen

3 reacties op ““Dubbeltje op z’n kant” voor 2x modaal

  1. Jvb

    Dit vind ik nou zo’n typisch Nederlandse reactie. Wat een onzinartikel. Alsof mensen die bovenmodaal verdienen, niet ook recht hebben op een schuldenvrij leven. Hou op met zeuren. Zo gemakkelijk was het niet; paarden weg, allerlei contracten stopzetten. Wat wil je dan zien of horen bij bijstandsmensen: stoppen met roken, minder vaak naar de kapper? Is dat nuttiger? Leuker? Beter? Realistischer? Voor welk probleem is uw bijstands-uitzending nou precies de oplossing?

    Begrijp me goed, er is HELEMAAL NIETS MIS met het maken van uitzendingen van mensen met een laag inkomen. Maar om nou DAAROM een uitzending van iemand met een tweemaal modaal inkomen af te zeiken. Hou toch eens op. En accepteer dat er mensen zijn van allerlei pluimage. En iedereen heeft recht op een schuldenvrij leven. En voor iedereen is dat een even grote uitdaging. Er moet meer inkomen, dan er uit gaat, hoeveel je ook verdient.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Juul

      JVB, ik ben het niet met jou eens. De meeste grootverdieners met schulden, hebben de schulden zelf veroorzaakt. Dan heb ik het niet over de gezinnen die door overmacht in de problemen zijn gekomen. Mensen die goed verdienen en toch structureel teveel uitgeven, veroorzaken de problemen zelf.

        /   Beantwoorden  / 
  2. PC

    Men zal schrikken als men weet hoeveel gezinnen met een ‘goed’inkomen marginale buffers en/of grote schulden hebben. Laatst zag ik op de TV bij op reis met Max een gezin dat op terugweg vd vakantie pech met de VW Touran had gekregen in belgie. Vervolgens moest men eerst de turbo betalen € 1800 en later het werkelijke defect de koppeling € 1700. Om dit laatste te kunnen betalen moesten ze de nieuwe caravan na de vakantie verkopen. Hoe bestaat het? Dat deze mensen geen € 2000 kunnen lenen bij de bank, vrienden, of eigenlijk nog erger niet gewoon hebben staan op een bankrekening. En dit zitten ze nog allemaal te vertellen op de TV. Hoe zielig, nee hoe onnozel. Wel drie weken op vakantie naar Frankrijk, met VW Touran Turbodiesel met nw caravan van 6 meter, maar geen enkele financ reserve hebben. En dan je nieuwe caravan moeten verkopen om € 1700 te betalen. Logisch en rationeel nadenken is de oplossing, gezond boerenverstand, wat niet kan dat kan niet. Ga een week in nederland en je hebt geen enkel probleem, maar nee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.