Steeds meer mensen met een baan hebben geldzorgen

Uit een artikel op Nu.nl blijkt dat meer dan 25 procent van de werknemers betalingsachterstanden hebben. Een baan hebben wil nog niet zeggen dat de rekeningen kunt worden betaald.

Het aantal gezinnen met problematische schulden is gestegen naar 700.000, waarvan 293.000 tot hun nek in de schulden zitten. Steeds meer gezinnen met een inkomen uit arbeid, kunnen de lasten niet meer opbrengen met hun inkomsten. Om uiteindelijk toch van de schulden af te komen, komen ze in de schuldsanering terecht.

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer gezinnen in Nederland die het financieel niet meer aan kunnen. Want in eerste instantie proberen ze de achterstallige nota’s nog te betalen met geld dat voor andere doelen gereserveerd is. Deze maand krijgen de meeste mensen weer vakantiegeld uitgekeerd, waardoor er weer gaten gedicht kunnen worden. In de maanden juni en juli volgt voor mensen met aftrekposten eventueel nog een teruggave van de Belastingdienst. Daarna is het weer zaak om rond te komen van het maandelijkse beschikbare bedrag.

Gezien de aangekondigde bezuinigingen in 2013 en de volgende jaren, zullen gezinnen nog meer moeten beknibbelen op hun uitgaven. Als dit niet meer mogelijk is, ontstaan er uiteindelijk schulden.

Lees ook:De spaarrentes blijven maar zakken
Lees ook:Vakantiegeld voor afbetalen schulden
Lees ook:Waar wordt vakantiegeld aan uitgegeven?
Lees ook:Vakantiegeld binnen een maand uitgeven
Lees ook:Vakantiegeld in één keer uitbetalen

Eén reactie op “Steeds meer mensen met een baan hebben geldzorgen

  1. mat

    Met een doorlopend krediet kun je precies dát bedrag lenen wat je op dat moment nodig hebt,

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.