Vakantiegeld voor afbetalen schulden

vakantiegeldNet als in 2009 wordt het vakantiegeld steeds vaker gebruikt om schulden af te lossen.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft 500 mensen ondervraagd over het besteden van vakantiegeld. Hieruit blijkt dat het vakantiegeld, dat deze maand uitgekeerd gaat worden, massaal gebruikt gaat worden om de schulden af te lossen of in ieder geval gedeeltelijk af te betalen. In 2009 gebruikten 9 procent van de ondervraagden dit extra geld voor schulden, in 2010 is dit percentage gestegen naar 13 procent.

Vakantiegeld voor de vakantie
Van de ondervraagden gaat 45 procent het vakantiegeld uitgeven aan een vakantie. Vorig jaar was dat nog 49 procent. Er zijn in vergelijking met vorig jaar ook meer mensen die niet op vakantie gaan, 20 procent tegen 12 procent in 2009. In vergelijking met vorig jaar gaat er ook minder geld naar de spaarrekening. Vorig jaar ging 34 procent van de ondervraagden het geld geheel of gedeeltelijk overmaken naar een spaarrekening, in 2010 is dit percentage 24.

Lees ook:Waar wordt vakantiegeld aan uitgegeven?
Lees ook:Hoe vakantiegeld besteden?
Lees ook:Vakantiegeld binnen een maand uitgeven
Lees ook:15% van de Nederlanders hebben het vakantiegeld nodig om rond te komen
Lees ook:Vakantiegeld investeren in de eigen woning

2 reacties op “Vakantiegeld voor afbetalen schulden

  1. Don Klerkx

    Het is inderdaad triest , maar wel waar, dat vakantiegeld meer en meer gebruikt moet worden voor openstaande rekeningen – daar was geen (duur) onderzoek voor nodig.
    De toename van het aantal aanvragers bij de schuldhulpverlening (en het daardoor ontstaan van wachtlijsten) spreekt wat dat betreft boekdelen.
    Met de komende bezuinigingen in aantocht geen leuk vooruitzicht voor hen die toch al de eindjes aan elkaar moeten knopen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. appie

    via twitter @zulemagvg: Nog maar een keer #robertkyosaki http://bit.ly/9wAM60 heb 2kaartjes voor de prijs van 1 reis en verblijf uitgesloten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.