Pensioenleeftijd in een paar jaar tijd acht jaar omhoog

Uit een artikel in de Intermediair van 22 juli blijkt dat de pensioenleeftijd in vijf jaar tijd gemiddeld met acht jaar is gestegen. Een verdere stijging van de pensioenleeftijd staat nog in de planning.

In 2006 was de gemiddelde pensioenleeftijd nog 55 jaar. Hier is verandering in aangebracht door de beperking van mogelijkheden voor het vervroegd uittreding. De gemiddelde pensioenleeftijd is per 2010 met bijna acht jaar gestegen naar 62,7 jaar.

Wij blijven alles maar slikken. Nu moet in de toekomst de pensioenleeftijd omhoog naar 66 jaar en vervolgens ook nog naar 67 jaar. In Nederland lijken wij ons daar verder niet druk over te maken. De vakbonden gaan de leden laten stemmen, en binnenkort zal er waarschijnlijk een akkoord worden afgegeven.

De generatie die net met pensioen is, heeft nog kunnen profiteren. De volgende generatie moet door naar 65 jaar, en de generatie die daarop volgt moet mogelijk tot 66 of 67 jaar.

Het is mogelijk kort door de bocht, maar wij betalen miljarden aan de Grieken die op dit moment nog een pensioenleeftijd hebben van 58 jaar. Wij hebben altijd goed op het geld gelet, en wij moeten nu kromliggen om de financiele huishouding van Griekenland weer op orde te krijgen.

Lees ook:Pensioenleeftijd in Europa omhoog
Lees ook:Pensioenleeftijd omhoog
Lees ook:Pensioenleeftijd naar 66 jaar
Lees ook:Vóór 67 jaar met deeltijdpensioen
Lees ook:Wie is jouw beursgoeroe? Dolfijnen?

6 reacties op “Pensioenleeftijd in een paar jaar tijd acht jaar omhoog

  1. gewone hollander

    heel dat brussel,die geweldige zgnd euro,het corrupte zooitje daar in griekenland[en dat gaat eraan komen italie,spanje]en al die andere landen die er bij gaan komen bij voorbaat al mislukt[servie,roemenie,etc]wat een mega domheid allemaal uitgevoerd door mensen die er zgnd verstand van hebben .is maar 1 oplossing back to basic

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Het corrupte zooitje zit OOK in Nederland, laat je niet in de maling nemen, niet de Grieken maar beleggers en banken naaien de boel, en vullen hun eigen zakken. Nederland is al diep in de schulden door de bedrijfsparken deals en gaat binnenkort Griekenland en Spanje achterna. Even verder denken dan je neus lang is.

        /   Beantwoorden  / 
    1. johan

      Volgens gegevens die ik pas heb gezien was de gemiddelde werktijd per week in Nederland ongeveer 37 uur. Als de Grieken 41 uur per week maken vraag ik mij af, waarom zijn ze dan niet concurrerend?
      Ik weet wel dat als alles zo doorgaat, wij van ons duur betaalde aanvullend pensioen meer belasting moeten gaan betalen, omdat de Grieken niet hun eigen broek kunnen ophouden. terwijl hun oudendag voorziening volledig uit de belasting opbrengst in Griekenland worden betaald en dus indirect door ons. Maar de fout ligt bij de politici die het allemaal zo goed voor ons weten. Niet bij de gewone Griek die is net als wij slachtoffer. Er wordt over en voor ons gedacht alleen niet op de goede manier.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Piet

    Altijd een beetje jammer, dat schelden op zuid europa en de EEG. Alsof back to basic (bedoelen we daar een autarkisch nederland mee?) de panacee zou zijn. Helaas, de eenvoudigste oplossingen zijn meestal niet de beste.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob

      Tuurlijk reageren wij daar op met back to basic, je ziet toch dat ons geld allemaal naar zuid europa gaat, wat dat betreft is de PVV niet gek (op andere punten misschien wel)
      Dus wat mij betreft terug naar de gulden en weg met de euro en laten de Grieken hun eigen boontjes doppen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.