Pensioenleeftijd in Europa omhoog

De plannen om de pensioenleeftijd te verhogen zijn eerst in de ijskast gezet, maar deze plannen zijn nog niet van de baan. In Denemarken hebben ze plannen om de pensioenleeftijd te verhogen naar 71 jaar.

Dat de pensioenleeftijd in ons land omhoog gaat lijkt onvermijdelijk. Ook de rest van Europa is aan het kijken naar de mogelijkheden om het pensioenstelsel betaalbaar te houden.

Pensioenleeftijd in Denemarken
Denemarken heeft het afgelopen week een plan gepresenteerd om de pensioenleeftijd te verhogen naar 71 jaar. Dit zou gaan gelden voor werknemers die op dit moment 30 jaar of jonger zijn. Per 2014 willen zij de pensioenleeftijd verhogen naar 67, om uiteindelijk in stapjes op 71 jaar uit te komen.

Pensioenleeftijd in Spanje
De economische situatie in Spanje is zeer slecht te noemen. De gemiddelde Spanjaard gaat nu met pensioen op hun 62e met een pre-pensioenregeling. De officiële pensioenleeftijd is nu 65 jaar en gaat verhoogd worden naar 67 jaar.

Pensioenleeftijd in Duitsland
De pensioenleeftijd in Duitsland gaat per 2029 omhoog naar 67 jaar. Dit geldt echter niet voor werknemers die op 65 jarige leeftijd 45 jaar of langer hebben gewerkt. Zij mogen gewoon stoppen op hun 65e .

Binnenkort zullen de discussies wel weer oplaaien over onze rechten met betrekking tot de AOW.

Lees ook:Pensioenleeftijd omhoog
Lees ook:Pensioenleeftijd in een paar jaar tijd acht jaar omhoog
Lees ook:Pensioenleeftijd naar 66 jaar
Lees ook:Verzekeren wordt flink duurder
Lees ook:Wat is er eigenlijk terecht gekomen van de plannen van Prinsjesdag 2013?

Eén reactie op “Pensioenleeftijd in Europa omhoog

  1. Lenen BKR

    Vorig jaar adviseerde de commissie-Bakker om de pensioen leeftijd vanaf 2016 elk jaar met 1 maand te verhogen tot in 2040 de pensioenleeftijd is verhoogd naar 67 jaar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.