Verzekeren wordt flink duurder

De forenzentaks en de langstudeerboete zijn nu uit de plannen voor 2013 gesleuteld, maar ergens moeten toch de besparingen vandaan gehaald worden! Dan gaan ze maar weer een belasting verhogen.

De assurantiebelasting gaat per 2013 verhoogd worden van 9,7 procent naar 21 procent. Dit is geen kinderachtige verhoging die alle huishoudens in hun portemonnee gaan voelen. De premie voor bijvoorbeeld de autoverzekering en de inboedelverzekering zal flink omhoog gaan. Deze belasting wordt geheven over de meeste schadeverzekeringen, maar bijvoorbeeld niet over de uitvaartverzekering en de zorgverzekering.

De te betalen jaarpremie voor uw autoverzekering bedraagt in 2012 bijvoorbeeld €600. Per 2013 gaat deze premie omhoog naar €661,80. Dit is een lastenverzwaring van honderden euro’s voor consumenten.

Een ruime verdubbeling van de belastingheffing zal veel gezinnen dwingen om noodzakelijke verzekeringen te schrappen. Hierdoor ontstaan er weer andere problemen die de politiek waarschijnlijk nu nog niet in kan schatten.

Lees ook:Zorgpremie wordt minimaal €104 duurder in 2013
Lees ook:Autopremies gaan omhoog
Lees ook:Wordt de zorg weer duurder volgend jaar?
Lees ook:Premie schadeverzekeringen omhoog in 2013
Lees ook:Spaarrekening plunderen vóór 31 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.