Onredelijke forenzentaks van de baan?

De VVD en de PvdA willen van de forenzentaks af. Komende dinsdag zal er een plan gepresenteerd worden. Het is niet alleen een kwestie van schrappen van deze heffing, maar ook zoeken naar alternatieve inkomsten voor de schatkist.

Volgens RTL Nieuws zal het geld nu moeten komen uit het vitaliteitspakket dat ouderen aan het werk moet houden. De besparing moet voor volgend jaar 1,3 miljard euro bedragen om de forenzentaks te kunnen schrappen.

Er is zoveel ophef ontstaan over de forenzentaks dat het wel teruggedraaid moet worden. Werknemers krijgen al een zwaar financieel jaar. De gedeeltelijke compensatie van de reiskosten moeten ze afblijven. Het lijkt mij logischer om de belastingvrije vergoeding van €0,19 per kilometer te verhogen. Het is onmogelijk om een auto rijdende te houden met een dergelijk laag bedrag. Eén liter benzine kost ongeveer €2. Uitgaande van een auto die gemiddeld 1 op 10 rijdt, verbruikt de auto alleen al aan benzine: €0,20.

Is het nu forenzentaks of forensentaks? Beide omschrijvingen komen steeds terug in de media. Ik houd het maar op forenzentaks.

Lees ook:Wat kost een auto aan brandstof?
Lees ook:Belaste reiskostenvergoeding per 2013
Lees ook:Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?
Lees ook:Benzine duurder, zuinige auto kopen
Lees ook:Verzekeren wordt flink duurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.