Autoverzekering in Randstad 2,5 keer zo duur

independerDe postcode bepaalt voor een groot deel de hoogte van de premie voor de autopolis. Uit onderzoek van Independer blijkt de premie voor de verzekering in de Randstad gemiddeld 2,5 keer duurder te zijn in vergelijking met de goedkoopste postcodes in Nederland.

Bovenstaande conclusie wordt getrokken op basis van 200.000 vergelijkingen. De verschillen in premie zijn ook inzichtelijk gemaakt afhankelijk van de gewichtsklasse. De verschillen blijken ongeveer even groot te zijn voor lichte auto’s als voor zware auto’s. Voor een lichte auto (tot 1.000 kg) wordt in Amsterdam gemiddeld €54 per maand betaald. In plaatsen als Grijpskerk en Joure bedraagt de premie ongeveer €21 per maand. Voor zware auto’s (1.100 tot 1.200 kilo) bedraagt de premie in Amsterdam €65 per maand. In Valthermond en Zuidbroek bedraagt de premie slechts €25.

Voor de vergelijking is uitgegaan van een WA verzekering met een regelmatige bestuurder tussen de 30 en 60 jaar met nul schadevrije jaren. Premievergelijkingen zijn meegenomen voor auto’s met een gewicht tussen de 900 en 1199 kilo.

Verzekeraars laten de postcode zwaar meewegen in verband met het risico dat ze moeten dragen. Een auto in de Randstad heeft een grotere kans om schade te veroorzaken in vergelijking met een auto in Groningen, Friesland of Drenthe. Dit verklaart nog niet de omvang van het verschil, maar verzekeraars kunnen hierin hun eigen beleid bepalen.

Voor automobilisten in de Randstad is het nog belangrijker om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op hoge premies is namelijk in euro’s uitgedrukt een grotere besparing te realiseren.

Lees ook:Rotterdammers zijn het duurst uit met de WA autoverzekering
Lees ook:Goedkope autoverzekering door postcode
Lees ook:Duurste autoverzekering is vier keer duurder dan goedkoopste
Lees ook:Premie autoverzekering afhankelijk van uw postcode
Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.