Gaat u met de auto op vakantie? Vergeet de groene kaart niet

vakantieDe vakantieperiode staat weer voor de deur. De voorbereidingen worden getroffen om te voorkomen dat er cruciale zaken vergeten worden. Als u toch iets vergeet, kunt op uw bestemming nog aankopen verrichten. Dat geldt niet voor bijvoorbeeld uw paspoort, boekingsbescheiden en de groene kaart. Deze bescheiden moet u zeker niet vergeten om mee te nemen.

Het nut van een groene kaart in het buitenland wordt vaak onderschat. Met de kaart kunt u in het buitenland aantonen dat uw auto verzekerd is. Het is een internationaal verzekeringsbewijs waarop informatie staat waar u zelf ook baat bij kunt hebben in geval van nood. De kaart bevat contactgegevens die u kunt gebruiken om hulp in te schakelen en u hebt alle nuttige informatie op één kaart staan. De kaart is in de meeste landen niet verplicht, maar kan problemen voorkomen.

Controleer de geldigheid van de groene kaart
Jaarlijks krijgt u voor de autoverzekering een nieuwe groene kaart voor het nieuwe verzekeringsjaar. Voordat u met de auto op vakantie gaat naar het buitenland, doet u er verstandig aan om de geldigheidsduur van uw groene kaart te controleren. Indien de geldigheidsduur verstreken is, heeft de kaart geen toegevoegde waarde meer.

Groene kaart voor de caravan
In Nederland wordt er geen groene kaart verstrekt voor de caravan. In bepaalde landen moet u toch een verzekeringsbewijs kunnen overleggen voor de caravan. Bijvoorbeeld in Duitsland en Spanje is het verplicht om het verzekeringsbewijs bij u te dragen. U kunt uw autoverzekeraar vragen om een groene kaart te verstrekken voor de caravan. Aan de hand van het kentekenbewijs van de caravan kan de verzekeraar de benodigde kaart verstrekken. Vraag deze kaart niet pas kort voor de vakantie aan om te voorkomen dat u moet vertrekken zonder de kaart.

Lees ook:Autoschade op vakantie: wie betaalt de kosten?
Lees ook:Is een reisverzekering noodzakelijk?
Lees ook:Op vakantie, let op uw budget
Lees ook:Zorgverzekering – eigen risico gedekt door de reisverzekering?
Lees ook:Een fooi geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.