Autoschade op vakantie: wie betaalt de kosten?

5693Niemand zit te wachten op autoschade tijdens een vakantie, maar toch ontkom je er soms helaas niet aan. Zo’n 1 op de 15 Nederlands krijgt autopech in het buitenland tijdens hun vakantie. Autoschade op vakantie is enorm balen. Zeker als je inzage krijgt in de kosten die dat met zich meebrengt. De vraag is dan ook wie de kosten van de autoschade op vakantie betaalt?

Ga goed voorbereid op vakantie
Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook voor autoschade op vakantie. Zorg in ieder geval dat je alle belangrijke autopapieren bij de hand hebt, waaronder je rijbewijs en groene kaart. Vanzelfsprekend mag ook het schadeformulier niet ontbreken. Krijg je onverwachts te maken met schade of pech? Maak altijd foto’s en geef alles door aan je verzekeraar!

Hoe is de dekking van je autoverzekering?
Of je de schade zelf moet bekostigen, is afhankelijk van de dekking autoverzekering. Bij sommige verzekeraars ontvang je minder geld als je schade veroorzaakt in het buitenland. Vaak kun je daarom een extra verzekering afsluiten voor als je naar het buitenland op vakantie gaat, bijvoorbeeld door middel van een buitenlandmodule. Dit heeft niet alleen betrekking op de autoverzekering, maar zeker ook op de reisverzekering. Als je wilt weten wat voor jou de beste optie is, kun je het beste contact opnemen met je verzekeraar.

Een rechtsbijstandverzekering in het verkeer
Je kunt je vaak goed verzekeren tegen autopech in het buitenland. Verder is het van belang om ook rechtsbijstand in het verkeer mee te verzekeren. Juist bij een verkeersconflict in het buitenland, is het belangrijk om jezelf te laten bijstaan door middel van juridisch advies.

Krijg je autoschade in het buitenland vergoed?
Of je de autoschade krijgt vergoed, is geheel afhankelijk van de dekking van jouw autoverzekering. Een WA-dekking dekt alleen de schade die wordt veroorzaakt door de tegenpartij. Een Beperkt Casco- en All Risk-autoverzekering compenseert ook schade die jij zelf veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.