Geld vastzetten in deposito om inflatie tegen te gaan

Volgens een artikel op Z24.nl, moet spaargeld minimaal in een deposito met een looptijd van vier jaar worden gezet, om een rendement te krijgen die de inflatie en de belastingheffing compenseert.

In juli 2011 is de inflatie gestegen naar 2,6 procent. De hoogste spaarrente bedraagt op dit moment 2,88. De inflatie is dus met moeite te compenseren, als u kiest voor de hoogste spaarrentes in de markt. Daarnaast zijn er nog een aantal banken die een spaarrente bieden van 2,6 procent of hoger.

De meeste spaarders moeten echter al blij zijn met een spaarrente rond de 2 procent. Jaarlijks wordt voor deze mensen hun vermogen minder waard.

De spaarders met een saldo boven de vrijstelling in box 3, kunnen de inflatie in combinatie met de vermogensrendementsheffing, niet meer compenseren met een spaarrekening zonder opnamebeperkingen. Om toch nog rendement te kunnen maken, moet gekozen worden voor een deposito met een looptijd van minimaal vier jaren.

Over het vermogen boven de vrijstelling moet er een heffing worden voldaan van 1,2 procent over het vermogen. Dit houdt dus in dat u een spaarrente van 2,6 + 1,2 = 3,8 procent nodig hebt, om alleen maar de inflatie en de belastingheffing te kunnen compenseren. Kortom, sparen loont niet meer.

Lees ook:Hoge spaarrente pleister op inflatie
Lees ook:Geld beschermen tegen inflatie
Lees ook:Inflatie hoger dan spaarrente
Lees ook:Belastingheffing box 3 te hoog
Lees ook:100 euro sparen in ruil voor één Snicker per jaar

Eén reactie op “Geld vastzetten in deposito om inflatie tegen te gaan

  1. Nikos

    Heb met veel belangstelling deze site bezocht, goede onderwerpen. Zelf heb ik mijn geld wat bestemd is voor later op een deposito rekening met 4,7% rente gezet.
    Veel beter dan die lang lopende belegings rekeningen , dar gaat de grote man mee weg.

    Ga zo door,
    Nikos

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.