De Nederlandse grootbanken verliezen spaarders

Sinds de val van de IJslandse Icesave Bank (2008), namen veel spaarders hun toevlucht tot de Nederlandse grootbanken. Deze banken liepen ook schade op door de kredietcrisis, maar waarschijnlijk bleven deze wel bestaan. In 2011 is er een verandering gekomen in de denkwijze van sparend Nederland.

De nadruk komt weer steeds meer te liggen op de hoogte van de spaarrentes. Buitenlandse banken, waaronder de Bank of Scotland, zijn ook actiever spaarders aan het werven in Nederland. De Nederlandse grootbanken hebben één miljoen spaarders verloren. De grote winnaars blijken te zijn: SNS, Bank of Scotland en ASN Bank.

De ASN Bank blijkt er steeds meer baat bij te hebben dat zij een goede reputatie hebben. De ASN Bank is namelijk een groene bank, die het belangrijk vinden dat ze het spaargeld van hun spaarders duurzaam beleggen. De bank krijgt hierdoor steeds meer sympathie van de Nederlandse spaarders. Daarnaast bieden ze ook nog een redelijk hoge spaarrente.

Hoogste spaarrente
De hoogste spaarrentes worden op dit moment geboden door de Bank of Scotland en LeasePlan Bank. Beide bieden ze een spaarrente rond de 2,75 procent.

Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente
Lees ook:Grootbanken verhogen spaarrente niet
Lees ook:Willen de banken ons spaargeld niet meer?
Lees ook:Hoogste spaarrente omlaag
Lees ook:Spaarrente op nul

2 reacties op “De Nederlandse grootbanken verliezen spaarders

  1. Albert Bakker

    Hoe kan het dat de belastingdienst voor box 3 nog steeds uitgaat van een rendement van 4% als je dat als nette spaarder nergens kunt kriigen ?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Juul

    De Belastingdienst gaat ook uit van een te hoog rendement. Zolang wij dit allemaal blijven pikken, zal het ook zo blijven. Het is natuurlijk een mooie melkkoe.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.